Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

бесплатен ток
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 15, 2007 0:30    Заглавие: Задачка с повишена трудност за "професионалистите" Отговорете с цитат

tchav написа:
Разводнихте темата, а както знаем водата и тока не се обичат много. Тази тема може да се дискутира и спори в други форуми, но тук си мисля че сме грамотни хора в тази област. Понеже имам приятели в една фирма разработила един модел от електромерите които се монтират от енергото, мога да ви кажа че ако успеете да го ИЗЛЪЖЕТЕ, те ще си скъсат дипломите. Това предполагам важи и за механичните електромери от последните поколения, при конструирането на които са имали в предвид подобни външни намеси.

Сашо,
аз мога да ти ДЕМОНСТРИРАМ един от начините, как се лъжат и "новите електронни електромери". Номера е толкова елементарен, че съм сигурен, че ако помислиш малко, сам ще се сетиш. Метода е проверен и действа безотказно! Разбира се, че той не е "дърводелски" (опазил ме бог), а е свързан с теорията на електротехниката и не става дума дори и за докосване на електромера. Също така, не става дума и за включването на каквито и да е "устройства" в мрежата. Обаче за приложението му са необходими две условия, което са елементарни, но без тях не става.
Ако се сетиш или аз ти го кажа (разбира се само срещу две чехски бири), не го разкривай на колегите си, защото наистина ще трябва да си късат дипломите. Просто го прилагаш и "мълчиш и плуваш" - както е казал поета. На този етап на техническото ниво на ел.инсталациите и измервателните устройства НЯМА НАЧИН ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ ТОК И ТО НЕ С ДЪРВОДЕЛСКИТЕ СПОСОБИ - ФАЗИ, МОСТОВЕ, ШУНТОВЕ, КОНДЕНЗАТОРИ, КРЕВАТНИ ПРУЖИНИ, ЕЛЕКТРОЖЕНИ, КУПЕНИ ИЛИ ИЗРАБОТЕНИ УСТРОЙСТВА И ДРУГИ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ.
Джокер 1 - някъде по форумите, отдавна, бях писал по въпроса Laughing
Джокер 2 - метода не е измислен от мен и се използува навсякъде, където лицето е ел.технически грамотно и желае да го използува. Wink
Джокер 3 - Методът се прилага 1:1 и за електромеханичните електромери. Laughing
Моя скромен принос в делото е само доусъвъшенстване на практическото му изпълнение. Laughing
Според мен "войната" за реална цена на тока (не повече от 5 - 6 стотинки на киловатчас дневна и една стотинка нощна - в Полша цената на тока е тази) трябва да се води не с далавери, а на площадите и по време на избори.
Има и още два начина - единия е примерно цяла София, а още по-добре цяла България в определен ден всички да си прекъснем консумацията в 18 часа само за десетина минути. Другия е класически - с Калашников...
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Апр 15, 2007 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

интермаш, кажи де!Недей си мълчи така Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 15, 2007 18:17    Заглавие: Само на четири очи Отговорете с цитат

Разбира се, че тайната ще кажа само на четири очи и то срещу две чехски бири. Заповядай при мен на гости. В текста, освен джокери, методът е почти обяснен. Остава само да помислиш. Начертай си и схемите и мисли...
Върнете се в началото
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Апр 15, 2007 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Разбира се, че тайната ще кажа само на четири очи и то срещу две чехски бири.

Ee поне си лесен Smile Малко си ми далече, ама лятото ако се забера към сф ще свирна,че умирам от любопитство да му се не види Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 6 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети