Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за дневни светлини с NE555
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

dodov написа:
.....

Релето е EagleMaster 12V/40A. Както казах, за 5 години , нито един проблем. Иначе идеята за диод между релето и генератора е добра.

Мисля, че темата много се разводни, взехте да си мерите ''пи......те'', кои повече знаел и други такива, а това вече е извън темата. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 15:58    Заглавие: Отговорете с цитат

ivanovbg написа:
..... Това че се управлява от компа на мотора и има повече от 2 жици не означава че е по протокол.

Айде като се е почнало и аз като от незнаещите, да попитам какво точно може да се управлява на един генератор по комуникация (да не се уточняваме сега каква - CAN,LAN). Коя комуникация е достатъчно бърза та да му казва примерно във всеки момент какво е бордовото напрежение, че той да реагира адекватно.
Комуникация разбирам в обратната посока- температура на ротора, температура на статора, дебит на охлаждащия флуид-течност Smile (знам че всички знаете че има и такива, примерно за 250А) , евентуално отдаван ток и така всичко към компа. Обратно не мога да си представя какво е неоходимо да му се предаде Question .

lusi blazev написа:
....взехте да си мерите ''пи......те'', кои повече знаел и други такива, а това вече е извън темата. Wink

Защо пък Wink , нека разменим това което знаем, или поне което си мислим че знаем, това е смисъла на един форум, просто трябва да се преодолее етапа на надцакването и после който желае и има какво - ще сподели. А ако се сметне че пречим на темата - забърсване с парцала и готово.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 16:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами, единственното различно нещо при тоя "велик" алтернатор което забелязах е ,че се пуска доста плавно и сьс закьснение , след стартиране на двигателя . Дали е следствие на комуникация с компютьра , ивановбг да каже. Не се е налагало да се чете тая кола ,за да се види сьс сигурност дали е по CAN тоя шибан алтернатор . Може ,пьк само него да са го пуснали по Y2C да ге Very Happy
Кьм ivanovbg : пич и ний сме чували по нещичко за шини, комуникация ,протоколи и др. а туй дет не сме, ти можеш да ни светнеш .

П.С. На всички пожелавам готина сьбота и неделя ! Времето ще е якоооо топло , и умната с алкохола и мацките Very Happy
Върнете се в началото
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Диодът между генератора и релето е необходим тогава, когато другия край на намотката на релето е вързана към габарити, в случай че вечер си управляваме светлините от бутоните релето се изключва, но ако го няма диода напрежението от габарити преминава през намотката на релето и се смесва с възбудителното напрежение на генератора което не е желателно според мен.
lusi blazev вие казвате че вързате намотката на релето на генератора и на маса, не знам на тиграта ви как е, но ако аз го направя така при включване на фаровете от бутоните ще светнат габарити и къси, напрежението за късите ще минава през контактите на релето и бутоните паралелно дотук добре, но ако превключа на дълги то нормално късите се изключват и светят само дълги и габарити, така както е при вас ще останат да светят габарити, къси и дълги което е излишен товар на акумулатора и генератора.
Ето защо възприех идеята на ivanovbg като много добра, даже вече има един мераклия от Каварна да му се направи и монтира срещу заплащане който му се занимава да казва .................
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето схемата в атача на въпросния алтернатор. Понеже не намерих 260 като модел я качвам от 240. Принципно е една и съща за всичките С-класи от 2001 до 2007 год. Не че има голяма разлика след, но колегата е казал в този диапазон.

Ако искате мога да публикувам и подробно описание за всеки един от изводите и функциите му.

Не е въпроса в мерене на знания и пи... Просто не обичам да се създават легенди от чели недочели.
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

ivanovbg написа:
Понеже не намерих 260 като модел я качвам от 240. Принципно е една и съща за всичките С-класи от 2001 до 2007 год.

Не колега !!! За щатите ,принципно , нищо не е сьщото в тая Ц класа ,дори вьншния вид има доста разлики Idea Направо си е сьвсем друга кола .
И понеже чак сега прочетох ,за легендите и чели недочели та да ти отговоря -няма и да намериш за Ц260 щото е само за американския пазар , явно и ти имаш някакви тьмни петна като мене Very Happy И верно стига си мерихме пушките , а вземи се замисли сериозно ,дали не ти казвам нещо с което не си се сбльсквал , а не само да се пьчиш

Последната промяна е направена от ivo07 на Пет Авг 24, 2012 20:27; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще можеш ли да дадеш снимка на модела и спецификации? Щото на 203 купе няма такъв модел.

Ето в атача

А като гледам и мерцедес не знаят да са правили такъв :
Престани ако обичаш да създаваш легенди и митове. Бих ти повярвал с схема и т.н. , ама с празни приказки....

Idea Arrow Arrow Arrow Писна ми на всеки да обяснявам къде е мястото на снимките. И с имена на кирилица. За следващи такива няма да е само предупреждение Exclamation
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

допьлних по-нагоре-само за американския пазар е .Е как да ти дам снимки и спесификация -колата е продадена преди 5-6 месеца и се движи в северна бьлгария някьде вече Very Happy

Виж кво ,почваш вече да ме дразниш наистина с лафове като тоя : Престани ако обичаш да създаваш легенди и митове. Бих ти повярвал с схема и т.н. , ама с празни приказки.... Я хвани си попьлни липсващите знания за мерцедесите износ за щатите .Аз не сьм ти виновен , че си абсолютен невежа по тоя вьпрос

P.S. И накрая ,понеже си мноо отворен ,ще те светна още нещо за тоя мерцедес-дори купето за щатите е сьс сантим и половина по-високо ,от сьщото такова за европа . Нямам право ,да ти казвам откьде го знам и как ,но е самата истина . Продьлжавай да си тьрсиш спесификации и тт данни , а ако намериш тази разлика в някаква документация ,ела да ми се похвалиш . Мноо яко ше те черпя Idea
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2012 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам проблем с намирането - това е американския им сайт http://www.mbusa.com/mercedes/vehicles/family/class-C

Порови, почети, пък после пиши Wink

Работя с това http://sklad66.com/cms/Mercedes-Benz-Star-Diagnosis-Pro.html и ако мислиш че няма схеми и описания на всички модели и за всички пазари...

Може и да имат някакви разлики в сантиметрите, аз меря с мултицет и осцилоскоп, а не с рулетка, така че не знам, но в електрониката само в софтуера имат и един,два допълнителни клапанчета. Там нормите за екология са по високи, та за това. Не само твоя човек внася американки. Поне 10-тина съм препрограмирал за нашия стандарт да не им свети чека за щяло и не щяло от нашия бензин.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 25, 2012 9:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде да си мерите пУшките на лични, темата е за дневните светлини.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 6 от 8

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети