|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 18:13 Заглавие: |
|
|
| Ако транзисторите са ти на общ радиатор трябва да ги изолираш с керамична, слюдена или силиконова подложка, като последната не е нужно да я мажеш с термоконтактна паста. Болтовете на транзисторите изолирай с втулки. Захранването на усилвателя можеш да пуснеш през автомобилни крушки за фарове (24 V). При подаване на захранването ако светнат, значи има проблем. Крушките често спасяват транзисторите. Аз винаги ги използвам при пускане на усилватели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Gogobg Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 14:30 Заглавие: |
|
|
| electronics написа: | На хоби кит проблема им не толкова в схемите колкото в елементите им. Не съм сигурен но тук (в бургас) цената им беше около 15 лева . това е смешна цена за усилвател 100вата. Успех |
Проблема не е в елементите, проблема е, че никои не чете описанието на усилвателя. Никои не изолира транзисторите. Срещал съм вместо слюда някои да слагат наилон между транзистора и радиатора. Смешно нали. А за цената колко би струвал според теб този модул? Я сметни елементите и кажи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|