|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2012 16:21 Заглавие: |
|
|
Не се сетих да я патентовам , но за сметка на това имам убийствена идея за слънчев панел за без пари! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2012 16:31 Заглавие: |
|
|
| Rabin написа: | | ...Шаблон не съм вземал и не съм плащал. Подозирам, че принтят мастилото директно на платката..... |
Правят шаблони, но не всички вземат пари за тях по явен начин. Малките фирми за печатни платки вземат някакъв процент като оскъпяване заради шаблоните и така излиза по-скъпо за големите клиенти и по-ефтино за малките . Например за партида 200-300 бройки в русенската платкаджийница ще излезе по-ефтино, защото шаблоните се плащат веднъж- при първата поръчка.
Шаблоните са или фотоплака (за фотопечат), или сито (за ситопечат). За ситото всъщност пак трябва фотоплака. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2012 16:40 Заглавие: |
|
|
Хайде да се приключат коментариите относно цената на въпросните платки.
Ясно е, че няма платкаджийница която да произведе толкова бройки с такива размери двустранни платки с метализирани отвори със солдер маска (независимо от качеството) и те да струват толкова.
За да е такава цената - минати са по стара българска традиция по "втория начин".
Ако темата ще продължава, нека да се коментират другите проблеми.
Не очаквайте да има още 5-6 страници с коментари за цената, платкаджийниците и как се произвеждат платки. Такива теми има достатъчно.
Който иска - да търси и чете. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|