Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Даване на информация на гости и непознати
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

)
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=16625&topicshow=6,5%20<=>5,5
Ще визирам ей тая тема и въпросния човек-теми като нея има всеки ден.Огледайте я добре!Ама много добре!
Няма регистрация.
Няма кирилица.
Няма смислен въпрос.
Няма никакви пояснения.
Няма дании,че човека си е мръднал пръста да извърши нормалните процедури които се извършват при поставяне на приставка звук.
Всичко това навежда на мисълта че очевАдно не говорим за човек от бранша,а за месар,аптекар,адвокат,депутат или нещо друго но не и ТВ-техник.
Laughing Най-вероятно е четвъртата професия.Даже скоро се въвежда проектоправилник към Световната Федерация по Шахмат да се въведе нова фигура в шаха-ДЕПУТАТ-ходи навсекъде и взима всичко.
Господине,закарайте го при някой колега-ще ви го отремонтира.Не може по вашия край да няма все един ТВ-сервиз.И ние хляб ядем,и ние семейства храним.
Отиваме в Европа.А в Европа ограмната част от тия форуми като нашия-да вземем ЕУРАС примерно са платени и са не толкова добри колкото нашия въпреки това.Хората са си въвели платена система за да се защитят от такива,като въпросния питащ и от даването на инфо на непознати и незнайни хора,очевАдно не от нашия бранш,които най-вероятно им се свиди да дадат двайсетина лева за елементарен ремонт.Щото квото и да си говорим и най-големите скъпари в бранша (визирам и себе си дори Laughing )-никой няма да му вземе повече от 20,айде 30 лв за приставка звук.
Ами прави са в Европата-никой умен човек не реже клона на който е седнал!
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 20:49    Заглавие: тема Отговорете с цитат

Съгласен съм със теб .Виж колко сме регистрираните сега и виж броя на гостите Idea Те нека си четът но да не могат да учавстват във форума Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че ще повторя някого, но не мислите ли че за никого няма да е проблем да се регистрира за отрицателно време и вече като регистриран да задава "въпроси" ?В случая мисля, че това няма да е пълното, но все пак ще е допълнение към общото решение на проблема Confused
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 21:03    Заглавие: форум Отговорете с цитат

Коректно е който иска да участва във форума да бъде регистриран Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно съм съгласен с вас G_ANEV просто исках да допълня, че заедно с това трябва да се помисли и за още начини да се ограничат
Цитат:
месар,аптекар,адвокат,депутат или нещо друго
да пишат по теми в които не са компетентни
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 21:24    Заглавие: форум Отговорете с цитат

Снощи написах 2 писма до администратора той да решава Exclamation

Последната промяна е направена от G_ANEV на Нед Мар 19, 2006 23:58; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Регистрацията (по начина който я разбирате) по никакъв начин не е пречка за когото и да било. Направете си една справка: Потребители сортирани по Дата на регистрация в низходящ ред! Само на първата страница ще немерите доста "роботи"!
В същото време има няколко човека които пишат като нерегистрирани, но винаги с ясни въпроси и точни, и на място отговори. Обратни примери (на регистрирани) с не толкова "избистрена визия" за това какво питат - колкото щете.
Правенето на "затворен" форум от типа на EURAS едва ли е проблем, но тогава да не възникнат други проблеми? (с издръжката му например)
По скоро е въпрос на правила (приети) които да се спазват от всички. И да няма сръдни от типа на защо поста ми го няма или темата ми е заключена. Давам си сметка, че това също не е лесно постижимо - хора всякакви, интереси - също.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 0:01    Заглавие: форум Отговорете с цитат

RC разбрахте със мойте камъни по моята глава Exclamation
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Много се радвам че най-сетне Пламен повдигна една анкета,която да каже черно на бяло искат ли или не редовите членове на този форум да се пише от "гост" веднъж за винаги.Но си мисля че не е точно в тва проблема.Въпроса също така и лесно се манипулира-ще гласуват "роботи" с по един пост във форума,които въобще не са от бранша,но пък са се регистрирали,щото им е развален телевизора и искат да минат без пари за ремонт,ще се регва някой си 50 пъти с 50 различни ника и ще обърне анкетата.Като трябва през прокси ще влиза и пак ще се опорочи анкетата.Основния проблем не е в това дали ще пишат "гости" или не-за дивотиите,които пишат "гост","баба ми" и темподобни си има админи да трият!Проблема е в това,че е хубаво да се направи форума максимално затворен,по типа на ЕУРАС и други форуми в Западна Европа.Говоря за някакъв първоначален членски внос,който е примерно на цената на един средностатистически ремонт за телевизор (говоря примерно) и впоследствие да има някакви вноски на 1 или 3 месеца ,за поддръжка на форума,които да са символични вече.По този начин преди адвокат Иванов или стоматолог Тодоров да дойде да пише във форума че му е изпушило бушончето във форума и кво трябва да смени,че да му се размине даването на пари на някой телевизионен техник,същия този "пестелив кандидат-клиент"да се замисли-няма ли да му е по-угодно да го закара на сервиз.ЗАЩОТО НЕЗНАМ ДАЛИ ВИ Е ЯСНО-НО ТЕЗИ ПАРИ ИЗЛИЗАТ ОТ НАШИЯ ДЖОБ!С това даване на акъл на хора извън бранша-губим самите ние.
RC,въобще не мисля че ще е проблем издръжката на такъв тип форум.Погледнете колко много хора има с над 200поста и регистрация от над 1година,които определено са в огромната си част хора от бранша.Ако всеки от тях заделя по някаква смешна сума за членство,която ако я разпределим спрямо бройката и паричните нужди сигурно ще излезе че ще се падне на човек някаква сума дето е в стотинки на месец.
Ще кажа и защо мисля така-участвам в друг форум,3 пъти по-слабо населен от този и без бизнес-насоченост като този,демек лаф-мохабет си правим,а не говорим за ремонти.Защото ремонта квото и да си говорим-в крайна сметка като го приключиш успешно-мушкаш парата в джеба,докато там от лаф-мохабета не печелим нищо.Събираме се веднъж в годината на кръчма в София,сумата която ни иска ковчежничката е кой колкот може.В крайна сметка от нужните на момента от 100 до 200лв последния път излезе че сме събрали 400 и имаме и за хостинг поне за година напред,да не и за две.Не знам тук може цените да са други,разхода да е много по-голям и да греша.Ако е така RC да ме поправи.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Направете поименна анкета кой е склонен да си плати за достъп във форума. Отркийте, че сте има-няма 20 човека. Разменете си телефоните. Питайте се един друг когато ви потрябва нещо. Мушкайте си кинтите в джеба. Оставете другите да си говорят на воля. Това дали аз ще помогна на някой е мое лично решение. При условие, че тук е забранено да се помага, ще му помогна на друго място. Винаги съм застъпвал тезата, че трябва да се плаща само след като са изчерпани всички други възможности. Обратното е генератор на посредственност, която на никого не е нужна.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 8 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети