|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 17:08 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Не разбрах защо се налага развръзка по вход на АЦП-тата (предполагам когато се захранват от един стабилизатор) та затова нещо се обърках и ако може някой пак да разясни ако не съм разбрал нещо.
| Ами защото входния Common и минуса на захранването на 7106 ,или масата (21 на 7107) не могат да се дават накъсо ,виж вътрешната структура на АЦП-то ,най вероятно ще опука някой от A/Z ключовете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 18:56 Заглавие: |
|
|
ELP разбрах какво имаш в предвид. Аз това вече съм го изпитал и знам, че не мога да захранвам уредчето от ТЕС и в същото време да меря напрежението. За това и съм предвидил отделно трафче със стабилизатор за да няма мешания със измерваното напрежение. Въпроса, който ме мъчи е друг. Може ли ОУ който е на входа на волтметъра и самия волтметър да се хранят от един стабилизатор.Изхода на ОУ е спрямо маса и по този начин ще се получи, че входните изводи на АЦП то ще бъдат свързани към изхода на ОУ и маса.Демек 30 или 31 краче ще трябва да се свърже с 21 крак (маса) на АЦП. От datasheeta на Интерсил виждам, че има схема нарисувана на която с прекъсната линия дават, че може 21 крак да се свърже с 30 крак (Който е -IN).Ако го свържа дали ще скапем АЦП-то. Ако се осъществи тази връзка ще мога да захраня и ОУ и АЦП с едно захранване.
На второ място второто АЦП като ще мери ток (или по точно пад през резистор) ще може ли да се захрани със захранването на другото АЦП (което мери напрежението на ТЕС) да спестя още един траф и стабилизатор или по добре с два отделни трафа и стабилизатори.Така опитвах със 7106 два броя захранени с една обща батерия и двата.Единия мери напрежение на верига, а другия ток. При пускане нещата бяха катастрофални за едното АЦП. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 18:59 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: | | Не ми се задълбочава за момента с DC-DC |
Няма нищо сложно, без външни елементи подаваш на входа едно напрежение и получаваш двуполярно галванично разделено на изхода, това е.  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 19:06 Заглавие: |
|
|
radev разбрах замисъла ти, но твоето решение не ме устройва по икономически причини до някъде. С 2 трафа и стабилизаторите, които съм използвал цената е под 10 лв.Освен това след години подобно нещо ако се развали трябва да мисля други варианти защото едвали ще може да го намеря пак това чудо.Най-удобно ми се струва класическото решение за захранване.  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 6:36 Заглавие: |
|
|
| За 7107 е възможно да вържеш 30 и 21 като обща маса ,хубаво е да се изпълни в обща звездна точка ,понеже 21 е общ на цифровата част и не трябва да внася смущения в аналоговата ,това е от една малка книжка на Intersil може да го намериш като A052 - Tips for using single chip 31/2 digit A/D converters |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 18:37 Заглавие: |
|
|
Едно продължение по темата с токоизправителя. В момента извършвам монтажа в кутията и се чудя за този токоизправител кой вариант е най удачен. Понеже трябва да сложа на токоизправителя един диод в обратна посока на клемите на токоизправителя който да го защити от обратни напрежения се чудя какъв да бъде този диод. До сега при маломощните токоизправители съм слагал все 1N4007, но при този дали да сложа по мощен диод, който и да бъде монтиран на радиатор или 1N4007 ще си върши чудесно работата. Защото другия проблем е мощните диоди с които разполагам са за по ниски напрежения и дали няма да е автогол подобен по нисковолтов диод за тази работа. Единия от вариантите е и Шотки диод ама затова още по не съм сигурен как ще стане от гледна точка на надеждност.Диодите с които разполагам и мисля да сложа са КД243Б който е 10А 200В или BYW31-100 който е за 25А 100В или класическия 1N4007 1А 1000В.Малко смешен въпрос, но ми се иска да чуя мнението и на другите, може да има нещо което изпускам  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 20:05 Заглавие: |
|
|
Ето, че съм почти готов днес излязох на финалната права
Малко снимки:
За сега работи на 6. Остана само да внедря автоматиката за охлаждането и самото охлаждане  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 20:10 Заглавие: |
|
|
course - курс , движение, течение, посока..........
COARSE - груб, едър ..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 20:14 Заглавие: |
|
|
Оп вярно доста груба грешка . Ще го поправя за щастие е само буква
Благодаря за корекцията! _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 21:22 Заглавие: |
|
|
| Никак не е лощо , браво ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|