|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 8:39 Заглавие: |
|
|
Когато навикваха по площадите и бибиткаха с такситата, модел за подражание беше х'Америка. Свободна държава била. В един момент, на разумните хора им писна от слободията на свободата и си спретнаха 9/11. На Буш да симпатизирам ми е трудно, но Конди като визия и поведенчески модел си ме кефи и до ден днешен. Въведе се "Ешалон", "Патриотичния закон" и нещата станаха близки до разумните. Всеобичаният майкрочип написа на първа страница във всеки PDF следното:
Note the following details of the code protection feature on Microchip devices:
- Microchip products meet the specification contained in their particular Microchip Data Sheet.
- Microchip believes that its family of products is one of the most secure families of its kind on the market today, when used in the
intended manner and under normal conditions.
- There are dishonest and possibly illegal methods used to breach the code protection feature. All of these methods, to our
knowledge, require using the Microchip products in a manner outside the operating specifications contained in Microchip's Data
Sheets. Most likely, the person doing so is engaged in theft of intellectual property.
- Microchip is willing to work with the customer who is concerned about the integrity of their code.
- Neither Microchip nor any other semiconductor manufacturer can guarantee the security of their code. Code protection does not
mean that we are guaranteeing the product as "unbreakable."
Code protection is constantly evolving. We at Microchip are committed to continuously improving the code protection features of our
products. Attempts to break Microchip's code protection feature may be a violation of the Digital Millennium Copyright Act. If such acts
allow unauthorized access to your software or other copyrighted work, you may have a right to sue for relief under that Act.
Това си е чиста проба на местен, някои ще правят, някои ще краднат, някои шантави ще тръгнат да се жалват.
След това, за флагман ни стана "флагманът на европейската икономика". Улезнааме в Е еС. Ама там дегенератите се оказаха в повече от очакваното, просто системата беше решила да им даде малко по-лъскаво битие. Което бе до време.
И вече стигаме до статията на поредната безумна кака. Тя искала свобода на словото и някой и я отнемал. Е те тази, същата кака, да се дефинира. Тя иска да си говори на воля, ама тайничко с приятелката или иска да изрази гражданска позиция по вълнуващи я въпроси. Ако е второто, какво е притеснението, че нейната гражданска позиция ще е публично достъпна? Нея я е срам или има "съкровени" граждански тайни???
Законът е добър за обществото и жестока динена кора за управляващите. Които и да са те. Проблемът им идва от простия факт, че ядрото на управляващите и неговите сателити се създават от хора, които са приоритетно "верни". "Умни" е задание на втори план. Но пък умните рядко са верни, което ги изхвърля от системата. Значи, верните ще създадат мрежата за достъп до информация, която (не)санкционирано ще бъде употребявана от умните. За благото на стадото. Така и трябва. Пък, ако дал Господ, и нещата в световен мащаб вървят в правилна посока, диференциацията между слоевете ще се увеличава, ще се яви "умствен" елит, който ще работи за себе си игнорирайки "хартиите на банката" и т.н. Изобщо, всичко е по план. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 20:59 Заглавие: |
|
|
Vaklin написа .....
Началник, не мислиш ли че когато те духа силно "виялицата", трябва малко сам да коригираш посоката ...
Не че ми дреме за кака, кой че и слуша щуротийте по телефона, и ще има ли толко много тъпунгери, да подслушват обикновената оФчица която кротко си пасе до "слога". Въпроса е принципен " Я не знам как е, ама и така не е." |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 29, 2009 19:39 Заглавие: |
|
|
Днес май свърши сагата с регистрацията. Естествено по втория начин. Чакам потвърждение за 50 минути.
Интересно е че Mtel и Globul влезнаха в час съгласно написаното в Д.В. и само БТК (Vivacom) се държат нагло и дебилски до последно.
Благодарение на жалбите до КЗП и КРС бе променена програмата. Едва на 17.12. и то само така че да не се искат данните за номер на лична карта. За адреса е разработена вътрешна процедура. Попълва се хартиена бланка (както при мен). След това се изпраща по E-mail (а при мен не беше направено и си направиха гавра) и други служители трябва да вкарат данните. Като за адрес се пише общ фиктивен адрес тип "pre-paid" за всички "дървени глави" като мен които четат Д.В. и не искат да дадат повече от регламентираните данни.
Днес просто изпратих сканираната бланка, с която да предоставени необходимите данни и има имената, служебния номер и номера на обекта, както и датата и подписа на служителя. Където трябва, вместо него и нещата станаха.
До момента са регистрирани около 40% от картите. На нерегистрираните ще бъдат спрени изходящите повиквания точно на нова година. за да няма санкции от КРС. Така че който иска да се обажда на 1 януари - до края на годината има още време. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2009 0:41 Заглавие: |
|
|
Честито! Ти си човекът! _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 14:56 Заглавие: Май не се жалваме където трябва. |
|
|
Дойде ми отговора от КРС. Според тях е трябвало да дам единствено ЕГН и три имена и ако не ми регистрират картите (и съответно спрат след нова година), тогава да им се жалвам. И какво? Да си стоя без телефони и да чакам някой ден случая да се реши? Без да съм виновен? Как ви звучи това? Да не говорим, че се правят, че не са видели останалите неща в жалбата ми. Един вид, в изложеното от мен в жалбата (а и тук по-горе) според КРС няма никакви нарушения от страна на операторите.
Моя опит да регистрирам друга карта на вива в края на 2009-та се разви по същия начин - искаха номер на лична карта и адрес, понеже "системата иначе не приемала". И да, вече това за рекламата го няма в бланката.
А това, че за да спреш спама от даден номер, трябва да пратиш STOP на тоя номер и да си платиш 1.20 например е голямо безумие. Най-евтиното за което се сетих е да се навикам на оператор. Струваше ми 3 стотинки, но си мисля че и това е некоректно ако трябва да сме принципни. Самата идея, че трябва да отделям от времето си и да предприемам допълнителни действия за да се отърва от нещо което не съм пожелал е безумна. Случката се отнася за Глобул.
| Филипов написа: | | Интересно е че Mtel и Globul влезнаха в час съгласно написаното в Д.В. и само БТК (Vivacom) се държат нагло и дебилски до последно. |
Защо големи компании вероятно с по няколко човека в правните си отдели им е нужно толкова време за да "влязат в час"? И това че са се коригирали, оневинява ли ги за вече събраното? |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 15:14 Заглавие: re: |
|
|
| И аз стигнах до извод. Отказ за регистриране със "Свидетелство за управление за МПС" ....(Vivacom) Изискват специално "Лична карта" ???? Защо? Нали са вече с еднаква тежест "Свидетелство за управление за МПС" и "Лична карта" -точно тези документи в България? |
|
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 16:16 Заглавие: |
|
|
| То последния път и аз го пробвах това - регистрация със шофьорска книжка. Не стана, че им дадох ЛК. Май трябваше да си я запазя нерегистрирана тази карта, за да пробвам по инструкциите на КРС да се жалвам - за отказ. От къде да знам че така написана жалбата ми е неаргументирана. Но си мисля, че тогава друго щяха да измислят. Аз се чудя, даже и да му откажат на някой да се регистрира само с ЕГН и имена, как може да го докаже??? Ех, тая нашата държава... имаше една приказка "избийте наивниците и тарикатите сами ще измрат"... може би трябва всички да се изселим от тук и да видим тогава като останат само тарикатите в БГ как ще се спогаждат... малко утопично но добре ми звучи. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 18:00 Заглавие: |
|
|
Деньо, имаш правилен ход на мислите. И аз пледирам да се разреди населението. Тези, които го правят за пари, да се насочат към "правови държави с развит капиталистически модел".
Някога, преди повече от 20 години, някъде на границата между тогавашните Молдавска ССР и Незалежна Украина в една окупирана зона от четвърта руска армия на териоторията на една измислени Приднестровска република, един генерал ми каза нещо, което го помня и ползвам с успех и до ден днешен.
"Закон нужно применять жестько только в твердой ситуации". Или на български, законът трябва да се прилага твърдо само в твърда ситуация.
Т.е., доколко ще бъде употребен закона в полза на заинтересованата страна, зависи само от тежеста на ситуацията, очакваните ползи и изразходвания ресурс. До момента виждам хора, които настойчиво изразходват ресурс, единствено с цел "да се спази законът". Това ги натоварва излишно, влошава трудовите им качества и т.н. Ако същата енергия се насочи за креативни деятелности, се предполага да излезе нещо позитивно. Ако нивото на креативност достига само до "отстояване на права", то съм с две ръце "за", че има държави, които ще отговорят на изискванията на тази популация.
Мен пък ме влече Куба. Там жените са по долар бройката. Сега, дилемата е, дали да уча испански или да позачакам България да стане Куба в това отношение
Както виждате, аз също имам мечти. Дискусии по теми като да си дам ли (номера на личната карта) или да се правя на "мъж", способстват достигането на въжделенната цел. Долар за бройка! _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 21:23 Заглавие: |
|
|
| Ваклине, по принцип прескачам мненията ти от известно време, ама ей-на тая вечер без да искам прочетох последното ти. Дали ти стиска, преди да продължиш да коментираш тази тема, да си сканираш/фотографираш личната карта и да я пуснеш тук. Все пак не ти пука кой ти има личните данни и дали би направил някой зулум с тях... мисля че няма да има проблем, нали? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 21:46 Заглавие: |
|
|
На който му е необходимо мога на ЛС да му пратя всички мои лични данни. Само за последната седмица личната ми карта с мое съгласие е ксерографирана поне от 3 различни институции, за които мога да се подпиша, че са далеч от оператори на лични данни. Стига да има логика, всичко правя.
В случая дори не сканират личната карта, а просто записват номера.
Ето и моя 117974901 / Враца.
Всеки който е малко от малко в час със системата, ще си намери останалото.
Въпреки, че пак попадаме до детински истории. Рождената ми дата се знае от хиляди хора и е публична в скайп и в ред сайтове. Май и в този, нямам спомени. Роден съм във Враца и това се знае от цяла България. Валидните ЕГН'та за мъже са десетина по тази дата. Да се намери 1 от 10 е много под нивото на всеки с капка мозък в главата.
Изобщо, полезно е хора извън "системата" да пропускат какво съм писал. Напрягащо е за страховете им
Само за допълнение, че пак ще има отегчаващо/уточняващи въпроси. Номер на лична карта и дата на издаване доброволно записвате и даже влагате минимум мисъл при получаване на колет в пощата. Колко време ще ми трябва да намеря която и да е лична карта ако наистина си заслужава труда? Ако пък хептем, ще намеря телефонен номер и ще ви пратя 50 лева със запис. След 2 дни ще изискам информация кой е получил записа. Всичко е повече от законно. Нали аз съм дал парите?
Изобщо, хубаво е човек да го е шубе, ама балансирано някак трябва. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|