Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Watson FA3619

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vikimz
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Пон Ное 30, 2015 18:29    Заглавие: TV Watson FA3619 Отговорете с цитат

Добър вечер, захванал съм се с ремонта на този телевизор главно с учебна цел. Картината му е събрана горе долу в центъра на кинескопа. Ще прикача и снимка да се види. Хоризонтално е разпъната нормално но вертикално е свита. Интегралът който отговаря за вертикалната развивка е TDA1771. Всички кондензатори около него са сменени и допълнително имаше изсъхнал един кондензатор 47n/160V и него съм сменил. Захранването на интеграла на 9 крак спрямо маса е 27.5V стабилно е не пулсира. На 1 крак на интеграла има правоъгълни импулси с амплитуда около 25V измерено с осцилоскоп. Ще кача и снимка на осцилограмата. Интеграла не съм го сменял и затова питам тези осцилации на 1 крак нормални ли са и дали проблема е в интеграла. Поздрави Smile
http://prikachi.com/images.php?images/847/8491847T.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/852/8491852F.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2015 1:57    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

Качи осцилограмите на изсъхналия 47n/160V, Тях не ги виждаме.
Върнете се в началото
Rumen Rusev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Белцов

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2015 10:03    Заглавие: Отговорете с цитат

На изхода на интеграла има един резистор 2,2 ома с кондензатор 220nf провери ги дали са здрави.
Върнете се в началото
vikimz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2015 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

RC групата на изхода на интеграла е здрава. А относно осцилограмата на изсъхналия кондензатор там каква амплитуда се очаква да има, питам защото осцилоскопа ми е малък до 40V и да знам какъв делител да направя така че да видя сигнала. Поздрави Smile

Колеги а какво трябва да е съпротивлението на отклонителните бобини. При мен на едната е 32ома а на другата 3ома.
Колеги на някой да му се намира интеграл тда1771 плащам си я разбирасе. Бях е поръчал в елимекс но 4 ден вече ме въртят и ми казват че и този ден не е пристигнала. А и до колко ще е работоспособна не се знае.
Върнете се в началото
vikimz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 18, 2015 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте проблема на тв-то е решен. Дефектирала беше отклонителната бобина такава не намерих но попаднах на кинескоп от подобен телевизор замених направо кинескопите и картината се оправи. Разлика имаше в шииките на кинескопите затова предприех цялосна замяна. Поздрави Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети