| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vikimz Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2015 18:29 Заглавие: TV Watson FA3619 |
|
|
Добър вечер, захванал съм се с ремонта на този телевизор главно с учебна цел. Картината му е събрана горе долу в центъра на кинескопа. Ще прикача и снимка да се види. Хоризонтално е разпъната нормално но вертикално е свита. Интегралът който отговаря за вертикалната развивка е TDA1771. Всички кондензатори около него са сменени и допълнително имаше изсъхнал един кондензатор 47n/160V и него съм сменил. Захранването на интеграла на 9 крак спрямо маса е 27.5V стабилно е не пулсира. На 1 крак на интеграла има правоъгълни импулси с амплитуда около 25V измерено с осцилоскоп. Ще кача и снимка на осцилограмата. Интеграла не съм го сменял и затова питам тези осцилации на 1 крак нормални ли са и дали проблема е в интеграла. Поздрави
http://prikachi.com/images.php?images/847/8491847T.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/852/8491852F.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2015 1:57 Заглавие: ре: |
|
|
| Качи осцилограмите на изсъхналия 47n/160V, Тях не ги виждаме. |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2015 10:03 Заглавие: |
|
|
| На изхода на интеграла има един резистор 2,2 ома с кондензатор 220nf провери ги дали са здрави. |
|
|
 |
vikimz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2015 13:45 Заглавие: |
|
|
RC групата на изхода на интеграла е здрава. А относно осцилограмата на изсъхналия кондензатор там каква амплитуда се очаква да има, питам защото осцилоскопа ми е малък до 40V и да знам какъв делител да направя така че да видя сигнала. Поздрави
Колеги а какво трябва да е съпротивлението на отклонителните бобини. При мен на едната е 32ома а на другата 3ома.
Колеги на някой да му се намира интеграл тда1771 плащам си я разбирасе. Бях е поръчал в елимекс но 4 ден вече ме въртят и ми казват че и този ден не е пристигнала. А и до колко ще е работоспособна не се знае. |
|
|
 |
vikimz Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2015 11:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте проблема на тв-то е решен. Дефектирала беше отклонителната бобина такава не намерих но попаднах на кинескоп от подобен телевизор замених направо кинескопите и картината се оправи. Разлика имаше в шииките на кинескопите затова предприех цялосна замяна. Поздрави  |
|
|
 |
|