| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2015 9:55 Заглавие: DAEWOO DTH-29G2K-100D-доработка на EW-незадоволително решено |
|
|
Здравейте, става въпрос за шаси CP-830F на DAEWOO.Не описвам целия състав-проблема е в чипа за ВО.Вертикалната развивка работи с TDA8358J,радиатора е приятно топъл, но няма EW корекцията.Утечката на 8-ми крак към земя е 800 ома,товари диодния модулатор и изгаря крайния транзистор за ХО.Явно е пробил полевака за корекцията.Не е проблем купуването на нов чип, проблем е намирането на работещ такъв.На 5-ти крак осцилограмата показва наличие на коригиращия сигнал. При братушките имаше повдигнат такъв въпрос със замяна на външен полеви транзистор,но не стана ясно какъв е крайния резултат.Предполагам трябва да се взаимства схема от друг модел.Някой правил ли е опит? Ако така става,моля да сподели.
Взаймствах схемата на 11AK19.Външен полевак BUK444, запазих резистор 82К между D-G,добавих кондензаторите и размера заспа.Пробвах с ДРТ-1, но и с оригиналната бобина се държи добре.
Върнах си я защото е с памучна изолация на проводника, цвета й си е нормален, по инфо от клиента телевизора е направил възглавница и след 10 мин. е спрял.Крайния транзистор за ХО беше изпръщял.Не вярвам да се е опекла за това време в дълбочина.
Не съм обаче доволен от цялото изпълнение, защото BUK444 е на отделен радиатор и след час работа, този и радиатора за ВО не се държат с ръка от жега.Явно си иска качествена TDA8358J.
Последната промяна е направена от ivtv1 на Чет Яну 07, 2016 16:44; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2015 18:22 Заглавие: |
|
|
| Има модели 21" DAEWOO, които използват този интеграл във вертикалната развивка без E/W частта му. Аз ги заменям - едно от решенията на този казус. |
|
|
 |
Stojan Tonew Нов потребител

Регистриран на: 10 Фев 2014 Мнения: 28 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2015 23:37 Заглавие: Re: TDA8358J- доработка на EW |
|
|
| Цитат: | | Утечката на 8-ми крак към земя е 800 ома,товари диодния модулатор и изгаря крайния транзистор за ХО. | Такъв филм за 20 години не бях гледал .При изправни елементи (бобини, кондензатори и диоди)в колекторната верига и нормална атака от драйвера на крайния транзистор му е все тая дали транзистора на корекциите е пробил, прекъснал или какъшто ще да е. Иначе за читави http://tpetrov.com/search.php?s=TDA8358J купувал съм два пъти за последните 6 месеца . _________________ GLOBAL ELECTRONIKS TV SERVICE |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2015 11:33 Заглавие: |
|
|
Няма такъв филм. Има проблем. Дроселът е опечен, електролитчето след него също е за смяна. Слагай ДРТ. Обинновено горят заради дефектни кондензатори / диоди в колектора.
Допиши модела на телевизора. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2015 12:56 Заглавие: |
|
|
Дросела все още не е опечен.Кондера след него е прекъснал/сменен/.При закачен дросел в средата на диодния модулатор-1V, при свален дросел 15V.Такъв е филма.
Весело посрещане на Новогодишната вечер. |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2016 9:50 Заглавие: |
|
|
| И как разбра за дросела |