| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
musha Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2016 20:52 Заглавие: Конектор на кабели на автомобилен усилвател възможно ли е? |
|
|
Може ли да се монтира конектор от 50а на захранващите кабели (6кв.) на автомобилен усилвател. Би ли попречило по някакъв начин на звука?
Усилвателят е: MTX 311D
Номинална мощност (14.4 В / 2 Ом): 310 Вт х 1
Номинална мощност (14.4 В / 4 Ом): 155 Вт х 1
Конектора ще се монтира непосредствено преди усилвателя, с цел да се разкача по лесно когато се използва багажника, конектора е от този тип:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2016 22:18 Заглавие: |
|
|
Е какво да попречи на звука?
Слагай и се не бой. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2016 8:12 Заглавие: |
|
|
Аз не бих го направил така никога. Не знам какви са ви критериите за звук и колко би се влошил , но 300Wrms при усилвател клас АБ при захранващо напрежение 12V са си едни 40A. Не постоянни 40A, но при пик ще ги има. А с този съединител няма да е добре. Това е съединител за CD плеър, за някакво фенерче, но не и за ако не 40, то 20-30A среден ток. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2016 9:00 Заглавие: |
|
|
Този конектор няма да включва/изключва по време на работа, така че не виждам какъв може да е проблема! Аз не бих се поколебал да го ползвам. Колкото до влияние на един конектор върху звука- там въпросът трябва да се отправи към специалистите- езотерици. Те ще кажат и вярната посока на конектора  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2016 10:08 Заглавие: |
|
|
Първо това усилвателче не е клас АВ а е клас D. Демек една идея по-ефективно и едва ли някога ще лапне повече от 30А.
Съвсем отделен е въпроса за какво качество въобще говорим за в кола и то при клас D.
Второ - какво не му харесва на колегата въпросния конектор за 50А ?
Все пак е с размери на кибритена кутия - 36х16х48 мм.
Иглите са широки 7 мм и отворът за кабела е 5,6 мм. |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2016 10:54 Заглавие: |
|
|
| А големия кондензатор къде ще го слагаш? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2016 11:16 Заглавие: |
|
|
Слагай като трябва. Ако не го направиш както трябва най-много да се стопи от големия ток.
Макар че не мога да си представя как ще управлявам автомобил ако ми думкат 100W на главата. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
musha Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 27, 2016 8:27 Заглавие: |
|
|
Гейна на усилвателя е винаги на половина, а бушона му е 30 ампера има ли логика да дърпа в пиковете повече от това?
Нямам 100 вата музика в колата, а pioneer ts wx 205, който просто допълва това което не могат да извадят оригиналните говорители в вратите.  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 27, 2016 13:07 Заглавие: |
|
|
Има бушони, които могат да изгорят от пикове и това им е работата. В случая не е така. И да има пикове, те са кратки, освен ако не си надънил до дупка премодулирани записи, в които общо-взето всичко е пикчета. така че за мен няма никакъв проблем нито с бушона, нито с конектора. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2016 0:23 Заглавие: |
|
|
С едно съм съгласен, усилвателя е класД, недоглеждането е мое.
С другото не съм, особенно че предпазител ще ограничава пиковете . Имам опит с усилватели за кола, затова дадох мнение. Има ред причини поради които не е добре да се сложи подобно нещо в силовата верига на усилвателя, но съм далече от идеята да водя спорове . |
|
|
 |
|