| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2016 21:02 Заглавие: Finlux 32FLYR160D - панел |
|
|
| Здравейте, модела е 32FLYR160D, захранващият модул-17IPS11, main board-17M395S, Панел-VES315WNDA-01-TW. Бяха изгорели три диода от подсветката-два не светеха и един беше почти окъсил. Залепих на лентите други диоди и панела светна, но ми се струва много силно. На изхода към подсветката меря 82в. ама на уреда нещо не му е комфотно. С осцилоскопа не съм го мерил, че ме е страх да го държа по-дълго да не се опукат още диоди, че винаги до сега съм сменял само по един. В панела имам две ленти по десет диода. В захранването видимо и мерейки проблеми не виждам. Дали можете да ми дадете насоки ако сте борили подобно менте със сроден дефект? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2016 21:12 Заглавие: |
|
|
| В панела казваш че има две ленти по ... колко диода, 10 или 11? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2016 21:26 Заглавие: |
|
|
| Мисля по 10 ... .... ... Не мога да се закълна, че вече не съм в сервиза ама мисля 10 |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2016 1:48 Заглавие: Re: Finlux-панел |
|
|
| emo-evropa написа: | | В захранването видимо и мерейки проблеми не виждам. |
Не си измерил най важното. Че са 3 волтови е ясно, и на фенерчетата в запалките също са 3 волтови светодиоди  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2016 9:05 Заглавие: |
|
|
| Да единадесет диода на лента. И на всеки диод меря по 3.7-3.8 волта. Доста им идва. Дано намеря схемата на захранващия модул, ще поровя днес и ще обадя. До сега не съм се взирал в тия вериги за управление на напрежението за подсветката. Може би, като се закачи матрицата да повлияе на задаващият шим-генератор, но и така би трябвало да следи тока и да регулира изходното LED напрежение ??? |
|
|
 |
margaritawasilewa Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2016 10:54 Заглавие: Finlux-панел |
|
|
| Тия вестелски панели така са направени,че да работят,докато им мине гаранцията и умират.Някъде четох,че на тези ленти нормалният ток е 360мА,а турците ги форсират на 380 и затова дефектират.Правеше се корекция в токовото огледало на крайния транцистор в драйвера,но така и не намерих схема да видя и обясня корекцията.Тук има колеги,сервизиращи гаранционните апарати на тази фирмаи ако имат желание-нека споделят как става. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2016 2:14 Заглавие: |
|
|
| Явно следствие от пробилият светодиод са заминали другите, защото след смяната на всичките вече 7-8 дена работи/ да не му е уруки/ |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2016 11:32 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | Явно следствие от пробилият светодиод са заминали другите, ... |
Заключението ти не е точно.Чипа може да се разглежда като генератор на ток.Шунтирайки 1 диод тока се запазва от него същия  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2016 18:02 Заглавие: |
|
|
Добре, съгласих се, но ми е трудно да си обясня, че намирам четири дефектни диода, като съм имал същият по модел панел, който не пали при само един не светещ диод. / и логично щото са последователно/. Или ликажират по някакъв начин. Е аз набедих окъсилият диод да ме извинява Смятамм си, че като е окъсил, би трябвало поне напрежението на другите да се по-повдигне с 0.2в. Иначе да не ги сменяме, би му една жица и пей сърце /клиенте/ |
|
|
 |
|