Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AT PSU - мулти зарядно за телефони, таблети и темп подобни

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Сря Авг 24, 2016 18:40    Заглавие: AT PSU - мулти зарядно за телефони, таблети и темп подобни Отговорете с цитат

Направих си зарядно за няколко USB устройства от AT захранване.
Смених му всички кондензатори, като на 12V му оставих само един кондензатор 1000Mf+100nf, а на 5V сложих 3х2500Mf + 100nf на всеки.
Вентилаторът съм го включил на 5V, за да е тихичък.
Направил съм платка с 8 USB порта от стари дънни платки, като средните два пина съм ги дал на късо.
Сложил съм си волтметър+амперметър, за да виждам напрежението и тока на консумация на 5V.
Сложих и един резистор 100Ohm 5W на 12V, за да повдигна още малко 5-те волта.
На празен ход напрежението е 5,21V.При включен телефон е около 5,10V.
Обаче, когато си включа телефона Sony Ericsson XPERIA PLAY R800i от 50%, за половин час скача на 100% с ток на заряд от около 450ма.
При капацитет на батерията 1500ма, когато махна кабела и за 15 мин батерията пада на 80%.
Включвам го на оригинално зарядно на SAMSUNG от 50% до 100% отива около час, час и нещо.И за цял ден батерията е паднала едва с 20%.
Към AT зарядното съм включвал и други телефони и таблет, но нямам тия проблеми.
Забелязах че при последните 2-3% на батерията на телефона е осезаемо топла, а на оригиналното зарядно не е.
Слагал съм и друга батерия и пак същата работа.
Възможно ли е напрежението да е прекалено високо и да подлъгва електрониката на телефона че е заредена ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Авг 24, 2016 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети