| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vlado79 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2016 21:43 Заглавие: Свързване ключ на електрожен. |
|
|
Имам стар електрожен , който работи идеално,но е много мощен.Снимах го отвътре видите как излизат жиците.
Въпроса ми е как точно да местя жиците по клемореда за да мога да регулирам ампеража?
Имам и 5 степенен ключ , но е 10А и няма да изфържи за това го изключвам.
Ето го електрожена и как са подредени жиците.
Не разбирам нищо от тия неща за това моля за помощ.Дори не знам как точно да меря и какво за да видя със смяната на жицата ще се променя ли ампераж , съпротивление не знам и аз.
Благодаря Ви. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 10:26 Заглавие: |
|
|
Като гледам снимката регулирането трябва да става чрез местене долния край на моста по клемореда. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 11:23 Заглавие: |
|
|
| По-скоро на горния край. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 14:06 Заглавие: |
|
|
hidrazin е прав. Отначало ми се стори, че горните два извода са свързани накъсо, а това е безсмислено. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
vlado79 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 19:22 Заглавие: |
|
|
Ако местя долния край електрожена не работи...т.е. при пускане след като съм сменил долната жица нагоре по клемореда не жужи.Ако местя горния край...работи обаче не мога да преценя намаля ли...
Не знам как да го измеря...мултицед-а подскача на празен ход на Омове в кви ли не стойности.Ако заварявам...пак ми се струва че си е същото  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
vlado79 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 22:46 Заглавие: |
|
|
| Разполагам и с прост и не чак толкова прост мулти...въпроса е аз дали правя нещата правилно защото мерните единици скачат като бълхи. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2016 14:15 Заглавие: |
|
|
Слагаш уреда на волт променливо напрежение (VAC) на обхват над100 волта. Ако си с автоматични обхвати още по-добре. Мериш на изхода на двете клеми колко волта имаш когато сменяш позициите на клемата. Би трябвало приблизително да варира между 50 и 100 волта. Не бъркай да мериш ма други позици за ом или ампер ще си изгориш уреда. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
ivan_pop Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2016 20:27 Заглавие: |
|
|
| Електрожена е трансформатор който работи в режим на късо съединение.Напрежението на изхода е горе-долу константно,около 50-60 волта,тока е различен.Тока може да се измери с амперклещи.Тока се ограничава от насищането на сърцевината.Най-добре е опитен заварчик да прецени при местене на моста при кое положение какъв електрод да се ползва! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2016 20:48 Заглавие: |
|
|
Филипов, Хора, Човека абер си нема от тия работи!
Свършиха ли електротехниците ? |
|
|
 |
|