| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pencho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 10:11 Заглавие: Търся схема на цифров фотоапарат SAMSUNG DIGIMAX 360 |
|
|
Здравейте колеги!
Имам проблем с подсветката на LCD display на SAMSUNG DIGIMAX 360.
Подсветката е както при GSM, - три светодиода последователно свързани се захранват от трансфертер.Според мен проблема е в трансфертера.Някои правел ли е подобно нещо? Предполагам, че и другите модели на SAMSUNG са с подобно изпълнение, така че схема на какъвто и да е модел ще свърши работа.
Благодаря Ви!
Последната промяна е направена от pencho на Вто Сеп 06, 2005 12:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 10:33 Заглавие: Re: Търся схема на цифров фотоапарат SAMSUNG DIGIMAX 360 |
|
|
Доста странно ми изглежда това:
| pencho написа: | | три светодиода последователно свързани се захранват от трансфертер |
|
|
|
 |
pencho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 10:57 Заглавие: |
|
|
| Така е колега, три последователно свързани светодиода се захранват с около 10-12V (съдейки по електролита на изхода) , а и опитно ги светнах на ТЕС23 с 9.0V (регулируем изправител). Проблема е в трансфертера, но ми трабва схема за да видя кои и какви точно елементи участвуват в него! Все пак , благодаря! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 12:31 Заглавие: |
|
|
Може и така да е, просто ми изглежда странно.
В такъв случай това би трябвало да са т.н. LED Lamp's, но това не е важно в случая. Бяло ли светят?
P.S. Извинявам се за offtopic-a, просто ми стана интересно. |
|
|
 |
pencho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 13:31 Заглавие: |
|
|
Да, бяло светят и мисля, че са точно тези LED lamps. До сега не бях правил TFT-LCD. Трансфертера е с цел по-малка консумация и щтадене на акомулаторите(в случая две NI-MH батерии) Най - големия консуматор на енергия в апарата е LCD-то, затова почти всички имат ST-BY режим който се активира след няколко секунди. Нямам опит с ремонта на тези фотоапарати и затова търся схема или колега който се е сблъсквал с подобен проблем.
Ще сам доволен на каквато и да е помощ или мнение! |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 18:53 Заглавие: фотоапарат |
|
|
| смени електролитчето |
|