| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 17:27 Заглавие: Проблем с захранване на TV BEKO шаси 12.6 |
|
|
Филтровия кондензатор на мрежовото беше се разцепил и ключовия транзистор P3NB60FP беше пробил. Захранването е с ИС TDA16846.
Първо смених кондензатора и транзистора - захранването заработи, но със странен звук и изходните напрежения започнаха да се повишават по малко - не го изчаках да видя до къде могат да стигнат - имах под ръка транзистор от мониторно захранване P6NA60 - като гледам параметрите мислия че няма да има проблеми с него. Смених електролитите 22мкф и 1мкф - няма резултат. При проба с по-голям електролит 33мкф захранването не тръгва . Помислих че се е случило нещо с ИС - смених я и с новата захранването не тръгва - не ми прилича на менте - поне на външен вид. Мерих диодите и съпротивленията - изглеждат си нормално. ИС получава захранване 3.2волта.
Във вторичната страна положението си е нормално - със старата ИС видях че напреженията си излизат нормално и започват бавно да се повишават.
Ще съм благодарен за мнения и съвети! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 17:55 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно имаш пробил SMD-кондензатор. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:09 Заглавие: |
|
|
| Прегледаи с лупа smd кондензаторите сигурно ще видиш пробива УСПЕХ |
|
|
 |
spb Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:31 Заглавие: |
|
|
| Може да си попаднал на менте TDA16846 по нищо не се различават от оригинала на мен от 8 броя нито една не ми тръгна сложих TDA16847 и всичко заспа от тях не съм попадал на менте поне за сега менте. Ако имаш TDA16487 под ръка пробвай УСПЕХ. |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 21:01 Заглавие: |
|
|
Проблема е решен - оказа се ликажен RJP10J който е +310 през R към ключовия - уж съм мерил ама - от там ми се е намагнитвал трафа и напреженията са се повишавали постепенно.
А колкото до ментета - и аз съм оцелил BINGO - заработи със старата ИС - с новата изобщо не иска да тръгне.
Благодаря на всички за мненията! |
|
|
 |
|