| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitakakzld Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2017 20:47 Заглавие: Индикация/контрол на изолационно съпротивление |
|
|
Здравейте
Много ще се радвам ако някои може да ми помогне със схема или познания за реализирането на устройство за контрол на съпротивление (като става на въпрос за контрол на напрежение от 24VDC).
Разглеждайки в търсене на информация попаднах на доста устройства/релета на всякакви известни и не толкова известни фирми (но естествено и на доста високи цени). Като аналог на това което търся мога да дам за пример http://relpro.ru/rk-30/ и http://relsis.ua/produktsiya/nizkovoltnaya-apparatura/rele-kontrolya-faz-i-pr/el-17. При запитване към руските братя едните ми дадоха цена от 450лв. от другите все още нямам отговор. Та значи и в двете се използва схема КР512ПС10 (или МК5009) на която така и не намерих аналог и в двете разделят напрежението на +/-12 волта.Много ще се радвам ако някои бутне едно рамо.
Мерси предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2017 21:55 Заглавие: |
|
|
| Първо трябва да си изясните какво точно искате. Изолационно съпротивление не се мери при 24V, а в заглавието сте написали точно това. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2017 23:04 Заглавие: |
|
|
Очарован съм от продуктите на BENDER.
Мисля че този ще изпълни изискванията (ако съм ги разбрал правилно де).
IR425-D4-1
За съжаление цената не е никак приятна...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2017 7:56 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за неправилно използвания израз „изолационно съпротивление“. Попадайки на многоженство подобни устройства с аналогично наименование на базата на което формулирах заглавието на темата по този начин.
По точно може би е да се каже индикатор при понижено съпротивление (по малко от 20kohms) към земя. Иначе казано при внезапен контакт на +/-24VDC към земя и съпротивление по малко от 20kohms да показва + или – (в зависимост от това кои от двата края на захранването е допрян до земята).
Колкото до готови устройства всички по големи марки предлагат подобни (в търсене на схема съм а не на устройство). |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2017 23:41 Заглавие: |
|
|
| Преди месец ми докараха за ремонт подобно реле от някаква винарна -производители на алкохол. Ново релето струвало 160 лв и решили че си струва да се ремонтира. Беше точно това което описвате: Тример се настройва от 1К до 20К на клемата, и при преминаване на прага се задейства релето. Вътре беше изпълнено с прост операционен усилвател явно настроен като компаратор на напрежение. Цялата работа има няма 20 лв ако си я направиш сам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2017 8:30 Заглавие: |
|
|
| Със същата идея бях тръгнал и аз преди месец (операционен усилвател като компаратор на напрежение). Успях да го пресъздам но само за случаи когато има + към земя за мен трудния момент е когато има – към земя (и съответно 20-те килоома). След което изпаднах пак в търсене при което попаднах на горе упоменатите (руски) релета в които до колко разбрах главния елемент е КР512ПС10 ( http://tec.org.ru/board/kr512ps10/97-1-0-708 ). Много бих се радвал ако може да пуснеш някакъв жокер (схема) или пък ако успееш да се сетих какъв модел/марка е било това реле което си ремонтирал. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2017 16:32 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | главния елемент е КР512ПС10 |
Че това е програмируем таймер, какво общо има с компаратор на аналогови величини ? То си го пише на руски, ама не го четете ! Има и два компаратора, а тази схема е за времезакъснения, нищо не пречи и 555 да се ползва . |
|
|
 |
|