| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2017 22:08 Заглавие: Индикатор за RF сигнал 100kHz to 500MHz.- решено |
|
|
Напоследък имам някакви проблеми с централното заключване на каруцата и понеже светодиода на ключа понякога преставаше да свети, а смяна на батерията не помогна, презапоявах платката. Прекъсването се оправи, но не приема обучение и искам да разбера дали реално излъчва или само си свети. Разгледах различни схемички, а някъде споменават и обикновено радио, но се спрях на това. Мисля, че ще ми свърши работа, но малко ме затруднява индуктивността. Мисля, че 3-4 витки ПЕЛ 04-05мм, с диаметър 4-5мм, без сърцевина, би ми свършило работа, но не ми е излишна и една консултация с по опитни.
Последната промяна е направена от penkeler на Съб Юли 01, 2017 10:03; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2017 22:33 Заглавие: |
|
|
| Ами отначало и аз смятах така да правя, но едва ли ще ми затрябва втори път. Пък и докато пристигне аз ще съм се оправил. А честотата си я пише на ключа - 433Mhz. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2017 23:19 Заглавие: |
|
|
Това от 10 USD ще покаже една боза понеже сигнала не е някаква синусоида която се излъчва постоянно непроменена във времето. Със SDR радиоприемник вече работата става:
https://www.youtube.com/watch?v=HVZ7_kh8C7A |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2017 6:46 Заглавие: |
|
|
| Теоретизираш, аз го имам и в повечето случаи показва честотата със задоволителна точност ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 01, 2017 10:15 Заглавие: |
|
|
| Много добре се чува излъчване на FM 93.2-93.3MHz, с ключа допрян до антената, без значение цифров или аналогов тунер. Няма какво повече да се бъзикам с платката, а явно козата си сака пръч. |
|
|
 |
|