Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Климатик нов Panasonic или Mitsubishi втора употреба
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 01, 2005 16:30    Заглавие: Климатик нов Panasonic или Mitsubishi втора употреба Отговорете с цитат

Здравеите,изчетох доста неща по темата-климатици и в този форум и не само тук.Двоумя се какво да купя:нов Panasonic 12 invertor за 1170 лева с монтажа,или Mitsubishi 12 invertor-740лева с монтажа,но втора употреба на 110 Волта?Panasonica е китаиски но казват в магазина бил с фреон R410 и бил добър.Mitsubishito знам само че е с 3 години гаранция и наи-вероятно е Японски или правен за там защото е на 110 Волта.Другия е с 5години гаранция на компресора и 2години за другите части.Искам да го ползвам предимно за утопление зимата,знам че и двата ще ми студят,но кои ще ме топли повече?Помещението ми е 21кв.м.Изток,тухла с дървена дограма.
Върнете се в началото
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2005 20:26    Заглавие: Re: Климатик нов Panasonic или Mitsubishi втора употреба Отговорете с цитат

Гост написа:
Здравеите,изчетох доста неща по темата-климатици и в този форум и не само тук.Двоумя се какво да купя:нов Panasonic 12 invertor за 1170 лева с монтажа,или Mitsubishi 12 invertor-740лева с монтажа,но втора употреба на 110 Волта?Panasonica е китаиски но казват в магазина бил с фреон R410 и бил добър.Mitsubishito знам само че е с 3 години гаранция и наи-вероятно е Японски или правен за там защото е на 110 Волта.Другия е с 5години гаранция на компресора и 2години за другите части.Искам да го ползвам предимно за утопление зимата,знам че и двата ще ми студят,но кои ще ме топли повече?Помещението ми е 21кв.м.Изток,тухла с дървена дограма.

Вземи Мицубишито, аз съм с Тошиба втора ръка и вече втора зима се справи чудесно.Много икономична , тиха и сигурна .
Няма да оспорвам че новото си е ново, но разликата в цените е осезаема пък получаваш същото.Успех в избора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Сеп 07, 2005 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Съвета ми е да не купуваш нищо на 110V. Най - малкото защото трансформатора също има кпд.
Като предимно ще се топлиш виж до каква минимална температура работи СЪГЛАСНО ДОКУМЕНТАЦИЯТА. Също виж и коефициента - добрите имат поне 4 - от 1KW от мрежата трябва да правят поне 4 KW топлина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Сеп 07, 2005 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера писах по тази тема-втора употреба са много хубави,ама са вехти!Също като автомобилите,дето си ги купуваме.Вземаш го и лягаш под него!А и тези трафчета дето им ги слагат,изглежда някой вундеркид ги е смятал!Как го хранят,от къде вадят 1КW-не мога да си го обясня!Не ми приказвайте само че са инвертори и консумацията им е ниска и т.н.А когато се наложи да е висока,откъде ток,бе джанъм? Question

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 10:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Вчера писах по тази тема-втора употреба са много хубави,ама са вехти!Също като автомобилите,дето си ги купуваме.Вземаш го и лягаш под него!А и тези трафчета дето им ги слагат,изглежда някой вундеркид ги е смятал!Как го хранят,от къде вадят 1КW-не мога да си го обясня!Не ми приказвайте само че са инвертори и консумацията им е ниска и т.н.А когато се наложи да е висока,откъде ток,бе джанъм? Question

Да беше оставил един линк да видим какво и къде си го писал Very Happy
Аз лично ползвам едно тороидално трафче дето вади 3 киловата, аз си го смятах(не съм вундеркинд) само ми го навиха под мой контрол.Доста читаво работи.Разбира се и то си има КПД,както по-г-ре беше споменато.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ба,ама тези трафове,които ги слагат,не са тороидални,отделно мислим за това колко време е ползван ползвания климатик в Япония!

Върнете се в началото
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Да ба,ама тези трафове,които ги слагат,не са тороидални,отделно мислим за това колко време е ползван ползвания климатик в Япония!

Приятелю, всички трафове които съм виждал по клими втора ръка в Пловдив са тороидални.Хората ги правят серийно за тези фирми.Не съм видял някой да слага други трафове.
А колко ли е работил в Япониа, ами сега пристигат модели от 2000 до 2002, рядко 2003 много рядко.
Определено са работили по-малко от Астрата детоя карам.То и тя е 92-ра ама е пушка.Та ако трябва да избирам между между нов китаец или Осака и втора ръка Японска машина, първите губят.Имам в службата един CROWN 18-ка вътрешното му тяло е по-шумно от на марков климатик външното тяло.За 450 лева слагам маркова машина инвертор с три години гаранция.После я хвърлям и следващата.Убедих се че разликата в работата на една Осака или Мидеа и едно Саньо е в полза на Саньо-то и най-вече в разхода на ел.енергия.За екстрите отделно можем да си поговорим.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

batPepo,тези климатици втора употреба заливат България точно от Пловдив,ама вие там май оставяте най-доброто за себе си,а остатъка ни пращате на нас.Всички караме коли втора употреба и всички са пушки,като ги сравним сЛАДИ,ТРАБАНТИ и МОСКВИЧИ,дето ги мъкнехме на гърба си до 89 год/е,ЛАДИТЕ си вървяха Laughing /Такива,дето карат нови коли,едва ли влизат във нашите форуми.Дай Боже да ги има и да стават повече,ама се съмнявам.Та за климатиците-идват от Варна,монтират го и ти дават гаранция,ама иди после я търси.30кинта за едно идване до Провадия,все ти си виновен,тока бил много променлив и т.н.Давай да сметнем какво излиза?Аз съм съгласен за Японските изисквания,качестото и всичко останало,но като имам пред вид че Японеца е по пинтия и от нас,кажи защо те са ги изхвърлили?Аз все си си мисля че е надделяла простата сметка:Идва време за ремонти,не е изгодно!Точно като при автомобилите.Защото всеки производител е заложил в изделието си срок за нормална експлоатация и навън хората тези срокове ги знаят.А ние и да ги знаем,като сме бедни,ще купуваме това,което те вадят от употреба.В крайна сметка всеки има свое мнение и ние казахме нашето.Този,който се нуждаеше от съвет,да преценява сам.Иначе спора явно трябва да го решаваме на масата Laughing Laughing Laughing

Върнете се в началото
Chelsea_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление има голяма доза истина в казаното по-горе.Просто използваме последния ресурс на машинките и когато(и най-често!)те деянат повече от новите ментаци си викаме:Само втора ръка маркова техника.Просто пазарът ни е гърчав и продънен джоба,за да си позволим новички чудеса на техниката.Обаче старата чанта си е стара чанта каквито и нови дръжки да и слагаме.... Crying or Very sad
Върнете се в началото
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
batPepo,тези климатици втора употреба заливат България точно от Пловдив,ама вие там май оставяте най-доброто за себе си...........................Този,който се нуждаеше от съвет,да преценява сам.Иначе спора явно трябва да го решаваме на масата Laughing Laughing Laughing

Прав си братко, така е.Работил съм в такъв сервиз и знам как е.Знам и педалите как взимат кинти за пътя и в двете посоки до някое селце или градче.Даже съм виждал монтажи дето в едно градче се слагат на 3 места машинки и на тримата хорица им се взе отиване и връщане.Че остават хубавите за вътрешни хора остават, ама вече и те се напълниха и при това голямо предлагане остават и за обикновенния човек хубави неща.
Всичко опира до това да имаш свой човек във фирмата.
Ех нямам скоро път към Провадия инак как бихме седнали на една маса........ Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети