| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2005 22:42 Заглавие: търся ИС на НЧУ работещ на 20V |
|
|
Имам един стар(много стар ) усилвател без марка (ханд маде) с филтри и екуалаизери и разни глезотиики ама нещо дава някакъв проблем самото крайно стъпало предполагам че е около 40W (стерео) и работи на 2х20V . Та за да не се занимавам (пък и не разбирам толкова и уреди нямам под ръка) реших да сложа 2 нови стъпала ама да не са транзисторни ами от тези с по 1 интегрална схема и 3-4 "джвъчки" и да си реша проблема. Разгледах доста интегрални схеми и се чудя между:
това -> МDA 2020 V=17V импеданс 4ома 25W TDH= 1%
това -> http://neomontana.dir.bg/kit66.htm
приемам и други предложения
благодаря от сега  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 6:48 Заглавие: |
|
|
тда 2020 свири добре ама като е така потърси мда 2020 тя е малко по добра .........и двете ще ти дадът 25Вата . Слагай по солиден радиатор че ще грее схемата доста - Umax=22,5V а ти имаш 20V.
тда 2050 свири добре ама ако е така потърси тда 2052 тя е за 50Вата и пак в същия корпус. Но ако не ти се занимава с платки вземай кита на неомонтана и ще си доволен......че и малко място заема )))) |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 10:33 Заглавие: |
|
|
И аз бих те посъветвал да вземеш кита на Неомонтама с ТДА 2050. Аз го имам, захранвам го с 2х21 В и си работи много добре. И наистина плюс е това, че наистина е много малка платката, има малко "джвъчки" И въобще какво повече да искаш  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 21:43 Заглавие: |
|
|
| a какъв радятор да му сложа защото тези които са в кутията ми се струват малки или щом преди са расейвали 2х40 ще охладят и 2х35? |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 8:28 Заглавие: |
|
|
| Сложи 1 снимка да ги видим радиаторите или ги нарисувай +размери. Но щом са били за 40Вата без проблем ще могат и за 35Вата |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 17:06 Заглавие: |
|
|
Потърси в някой компютърен сервиз два радиатора с вентилаторчета от стари процесори.Супер са ,само ги захрани съвсем отделно от усилвателя-може дори с някое адаптерче от електронна игра.Само да не е от тези,на които също им трябва радиатор за охлаждане!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 18:40 Заглавие: |
|
|
значи има 4 радиатора нарисувах нещо ама не много ясно (даже хич)
на рисунката кадето е 3-ката седи транзистора .
това е сечение на радятора (това виждам от горе) на долу е още 6см т.е. се образуват 2 квадратни плочки със страна 6 см и са свързани с плочка 3х6. дебелината на радятора е 2мм.
Мисля да ги вържа два по два радяторите и така да расейват по голяма топлина ако не стане ще кажа  |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 22:01 Заглавие: |
|
|
Пробвай така, както си намислил, поне според мен няма да има проблем, ако не усилваш до дупка за дълго време
Аз съм с един радиатор от стар руски магнетофон, на него имаше някакво "КТ", не е нещо голямо, но пак върши работа... _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
|