|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2017 23:51 Заглавие: Телевизор Samsung LE46B750U1W черен екран |
|
|
Живея в Англия, телевизора купих 2009г и досега работеше безпроблемно. От седмица, всеки ден започна в произволно време да гасне екрана, звук има. Случва се след 5мин, след час или след няколко часа. При изключване и включване на телевизора, тръгва нормално, но може пак да се случи същия ден.
Екрана става абсолютно черен, на угасена лампа не светлее, като чели няма подсветка... Не съм отварял телевизора, но ако спре напълно, ще се наложи. Не съм ъпдейтвал софтуера.
Въпросът ми е дали проблема е хардуерен или софтуерен, вероятно не е свързан със загряване?
С електрониката имам опит, имам осцилоскоп, но с LCD телевизори не съм се занимавал... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2017 23:56 Заглавие: |
|
|
| По скоро хардуерен, ама без отваряне и измерване може само да се пита при врачка )) |
|
|
 |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2017 1:47 Заглавие: |
|
|
Очевидно трябва да работи отворен, че като се случи да гледам/меря...
Телевизора не е LED, какво да меря по подсветката? Не знам какъв е принципа и на действие, с флуоресцентна лампа като на лаптоповете ли е. колко са лампите, с какво напрежение се захранват? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2017 7:52 Заглавие: |
|
|
В UK нама ли сервизи?
Очевадно с гадаене няма да стане, на питащия нищо не е ясно, дори и очевадни неща като технологията.
Проблемът НЕ Е софтуерен и не пипай, за да не го омажеш.
Все пак за 8 години се е насветил. Новите зорлем си изкарват гаранцията. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2017 23:19 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | В UK нама ли сервизи?
. |
Сервизи няма защото труда е мн. скъп и често надхвърля остатъчната стойност на каквото и да е. На практика след гаранцията при повреда се купува ново...
Най много да има някой "гаражен" майстор индиец/пакистанец нейде...
За гаранционните има централизиран сервиз някъде из Англия (1-2 вероятно) където от магазините се изпращат.
Даже за някои неща сервиза е извън Англия. Преди години лаптопа ми Тошиба ходи с куриер до Германия за гаранционен ремонт.
Офтопик:
1.Защо не получавам имейл уведомяване за нови отговори в темата?
Имам тикче на "Пращай ми мейл, когато някой отговори на темата", разрешени са уведомяванията в профила ми...
2. Защо не мога да изпращам лични съобщения? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|