|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
maneken Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2018 8:51 Заглавие: Как да добавя товар на ключ за осветление? |
|
|
Здравейте,
имам следния казус. В момента на окачен таван имам 4 * 12W лед панели с димируеми драйвъри.
Използвам димируем ключ за нормални лампи, но не на пластина а с електроника. Въпреки, че производителя Simon, e намекнал, че може да се управляват ледове, заради широкия спектър на обхват, а именно работа от ниски до високи натоварвания на ключа, то когато включа лампите ледовете започват да премигват непрекъснато.
В момента, за да избегна това нещо съм сложил една крушка с нажежаема жичка в тавана и по-този начин увеличавам консумацията и товара върху ключа и всичко работи ок! Като цяло живота на тези крушки от известно време е брутално малък, а и това, че се отделя голяма топлина ми направи кофти номер, като при затварянето на леда към тавана драйвъра се опрял в лампата и той се стопил, което е е естествено.
Какво мога да добавя на кабела, за да направя товар към ключа и това да не е крушка. Трябват ми около 15W-20W.
Свързването на ледовете е тип звезда. Отиват 220 волта до тях и там драйвъри го правят на 12 волта. Панелите са по 12W.
Лек и успешен ден! _________________ Ако може да помогнем ...
... Да помогнем ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2018 9:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Какво мога да добавя на кабела, за да направя товар към ключа и това да не е крушка. |
Кондензатор 0.22-0.47uF/630V |
|
|
 |
maneken Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2018 13:27 Заглавие: |
|
|
Довечера ще пробвам с WIMA MKP10
470nf 630v 10%
Благодаря за помощта. _________________ Ако може да помогнем ...
... Да помогнем ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|