Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся документация на оптичен четец за водомер.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 05, 2005 13:34    Заглавие: Търся документация на оптичен четец за водомер. Отговорете с цитат

Значи трябва ми да следя движението на малкото зъбно колелце с блестящите линии на сух водомер производство на "Беласица". Явно има такова готово устройство щом има и блестящи линийки на водомера. И за да не откривам "топлата вода", ако някой има схема и особено чертеж на оптичната глава това, че ще черпя, е най-малкото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrix
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 05, 2005 13:40    Заглавие: Re: Търся документация на оптичен четец за водомер. Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Значи трябва ми да следя движението на малкото зъбно колелце с блестящите линии на сух водомер производство на "Беласица". Явно има такова готово устройство щом има и блестящи линийки на водомера. И за да не откривам "топлата вода", ако някой има схема и особено чертеж на оптичната глава това, че ще черпя, е най-малкото.

Един приятел е разработил електрониката им. Но това му е бизнеса и не знам, дали ще се отзове. Но ако има бизнес в тази работа, бих ви свързал.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2005 6:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Бизнес има дотолкова, че ми трябват 2 бройки за два водомера които ползвам за мерене на масло от бидоните в гаража ми. Т.е. мога да не се занимавам с глупости, а твоят приятел да ми продаде два датчика и нормиращи преобразуватели които изкарват импулси 5V. Предполагам, че няма да ми вземе повече от 10-15 лева на бройка, а ако тръгна сам да ги правя ще загубя сума време. Попитай го просто иска ли да ми продаде готови устройства или китове или там каквото иска да продаде. Обясни му, че ми е само за мен. Т.е. няма да му правя никаква конкуренция, а ако на някой му хареса идеята ще го пратя при него да си купи.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2005 0:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече нищо не търся. Те водомерите масло не мерят Sad Много им е вискозно и при малък дебит даже и не мръдват, а аз на гравитачен принцип не мога да му осигуря дебит, та да мери вярно.

Ако някой има датчици за разхода на вискозни продукти на приемливи цени да дава оферта.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2005 16:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам една идея,но не знам дали ще те устрои.Взимаш 30-40 оптодвойки(оптрони с въздушна междина) и ги налепваш в стълбовидна форма.Свързваш фотодиодите с еднакви резистори и подаваш някакво стабилно напрежение.Получава се сигнал пропорционален на количеството масло в съда,но разделителната способност ще е малка,може би повече от литър.....Зависи от диаметъра на варела,разбира се може да наредиш оптроните шахматно в две стълбици така ще увеличиш разделителната способност.А следенето може да е с просто АЦП или дори със светодиодна стълбица.Зависи колко е важно.Незнам каква проводимост има маслото може да стане и без оптрони.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2005 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Имам една идея,но не знам дали ще те устрои.Взимаш 30-40 оптодвойки(оптрони с въздушна междина) и ги налепваш в стълбовидна форма.Свързваш фотодиодите с еднакви резистори и подаваш някакво стабилно напрежение.Получава се сигнал пропорционален на количеството масло в съда,но разделителната способност ще е малка,може би повече от литър.....Зависи от диаметъра на варела,разбира се може да наредиш оптроните шахматно в две стълбици така ще увеличиш разделителната способност.А следенето може да е с просто АЦП или дори със светодиодна стълбица.Зависи колко е важно.Незнам каква проводимост има маслото може да стане и без оптрони.....

Устройва ме да меря разход с точност 100 милилитра при гравитачно изтичане. Всичко останало са пари които не ми се дават и време което не ми се губи. Аз докато си играя ще продам 2 тона масло с лейката и фунията. И клиента даже ще вижда, че не го мамя. Аз и за водомерите бях резевиран, но пък прецених, че 60-70 лева разходи и два дни труд не са кой знае каква загуба. Но повече няма да си играя, че клиентите не чакат Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети