| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2005 13:34 Заглавие: Търся документация на оптичен четец за водомер. |
|
|
| Значи трябва ми да следя движението на малкото зъбно колелце с блестящите линии на сух водомер производство на "Беласица". Явно има такова готово устройство щом има и блестящи линийки на водомера. И за да не откривам "топлата вода", ако някой има схема и особено чертеж на оптичната глава това, че ще черпя, е най-малкото. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2005 13:40 Заглавие: Re: Търся документация на оптичен четец за водомер. |
|
|
| Vaklin написа: | | Значи трябва ми да следя движението на малкото зъбно колелце с блестящите линии на сух водомер производство на "Беласица". Явно има такова готово устройство щом има и блестящи линийки на водомера. И за да не откривам "топлата вода", ако някой има схема и особено чертеж на оптичната глава това, че ще черпя, е най-малкото. |
Един приятел е разработил електрониката им. Но това му е бизнеса и не знам, дали ще се отзове. Но ако има бизнес в тази работа, бих ви свързал. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 6:59 Заглавие: |
|
|
| Бизнес има дотолкова, че ми трябват 2 бройки за два водомера които ползвам за мерене на масло от бидоните в гаража ми. Т.е. мога да не се занимавам с глупости, а твоят приятел да ми продаде два датчика и нормиращи преобразуватели които изкарват импулси 5V. Предполагам, че няма да ми вземе повече от 10-15 лева на бройка, а ако тръгна сам да ги правя ще загубя сума време. Попитай го просто иска ли да ми продаде готови устройства или китове или там каквото иска да продаде. Обясни му, че ми е само за мен. Т.е. няма да му правя никаква конкуренция, а ако на някой му хареса идеята ще го пратя при него да си купи. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 0:48 Заглавие: |
|
|
Вече нищо не търся. Те водомерите масло не мерят Много им е вискозно и при малък дебит даже и не мръдват, а аз на гравитачен принцип не мога да му осигуря дебит, та да мери вярно.
Ако някой има датчици за разхода на вискозни продукти на приемливи цени да дава оферта. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 16:24 Заглавие: |
|
|
| Имам една идея,но не знам дали ще те устрои.Взимаш 30-40 оптодвойки(оптрони с въздушна междина) и ги налепваш в стълбовидна форма.Свързваш фотодиодите с еднакви резистори и подаваш някакво стабилно напрежение.Получава се сигнал пропорционален на количеството масло в съда,но разделителната способност ще е малка,може би повече от литър.....Зависи от диаметъра на варела,разбира се може да наредиш оптроните шахматно в две стълбици така ще увеличиш разделителната способност.А следенето може да е с просто АЦП или дори със светодиодна стълбица.Зависи колко е важно.Незнам каква проводимост има маслото може да стане и без оптрони..... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 17:24 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Имам една идея,но не знам дали ще те устрои.Взимаш 30-40 оптодвойки(оптрони с въздушна междина) и ги налепваш в стълбовидна форма.Свързваш фотодиодите с еднакви резистори и подаваш някакво стабилно напрежение.Получава се сигнал пропорционален на количеството масло в съда,но разделителната способност ще е малка,може би повече от литър.....Зависи от диаметъра на варела,разбира се може да наредиш оптроните шахматно в две стълбици така ще увеличиш разделителната способност.А следенето може да е с просто АЦП или дори със светодиодна стълбица.Зависи колко е важно.Незнам каква проводимост има маслото може да стане и без оптрони..... |
Устройва ме да меря разход с точност 100 милилитра при гравитачно изтичане. Всичко останало са пари които не ми се дават и време което не ми се губи. Аз докато си играя ще продам 2 тона масло с лейката и фунията. И клиента даже ще вижда, че не го мамя. Аз и за водомерите бях резевиран, но пък прецених, че 60-70 лева разходи и два дни труд не са кой знае каква загуба. Но повече няма да си играя, че клиентите не чакат  |
|
|
 |
|