|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jongil Опитен потребител

Регистриран на: 15 Авг 2011 Мнения: 140 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2018 20:34 Заглавие: Замяна на кинескоп |
|
|
| Имам телевизор Watson FA3631T,шаси 11ak36,на който му дефектира кинескопа.Реших да заменя кинескопа с такъв от телевизор Akita 14ak25,но проблемът е,че Akita-та е фабрично направен с кинескоп от монитор,който е подключен към шасито посредством дросел прикрепен към ТХО.Тъй като не съм професионалист,ще бъда благодарен,ако някой,който е правил такава замяна,даде съвет към кой извод на ТХО е подходящо да свържа свободния край на дросела.А може би трябва да направя допълнителна намотка върху магнитопровода на ТХО? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2018 21:00 Заглавие: |
|
|
| Няма да стане! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2018 21:30 Заглавие: |
|
|
| Не можеш да намериш свестен кинескоп в Ст. Загора ли? Ако не успееш, пиши ми да ти изпратя цял работеш ТВ. Но ако въпроса е за "спорта", Тонов е прав. Мониторните кинескопи много трудно се напасват. |
|
|
 |
jongil Опитен потребител

Регистриран на: 15 Авг 2011 Мнения: 140 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2018 22:18 Заглавие: Замяна на кинескоп |
|
|
| Благодаря за мненията! Явно шансовете да успея са нищожни,както и предполагах.Не,че не съм намирал на битака работещи телевизори по 10-15лв.По-скоро въпроса е "за спорта",а и не ми се хвърля работещо шаси и работещ кинескоп.Два пъти ми се е случвало да слагам кинескопи от 14-инчови монитори на телевизори и то доста успешно със съвсем леки корекции в сервизното меню и промяна стойността на тангенсовия кондензатор.Просто разделям двете намотки на ОС и ги свързвам последователно.Но с този кинескоп не се получава.Мисля,че се води 15 инча и е по-плосък.При опит да го свържа,спира хоризонталната развивка. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|