Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Замяна на кинескоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jongil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2018 20:34    Заглавие: Замяна на кинескоп Отговорете с цитат

Имам телевизор Watson FA3631T,шаси 11ak36,на който му дефектира кинескопа.Реших да заменя кинескопа с такъв от телевизор Akita 14ak25,но проблемът е,че Akita-та е фабрично направен с кинескоп от монитор,който е подключен към шасито посредством дросел прикрепен към ТХО.Тъй като не съм професионалист,ще бъда благодарен,ако някой,който е правил такава замяна,даде съвет към кой извод на ТХО е подходящо да свържа свободния край на дросела.А може би трябва да направя допълнителна намотка върху магнитопровода на ТХО?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tonovd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кричим

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2018 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма да стане!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2018 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Не можеш да намериш свестен кинескоп в Ст. Загора ли? Ако не успееш, пиши ми да ти изпратя цял работеш ТВ. Но ако въпроса е за "спорта", Тонов е прав. Мониторните кинескопи много трудно се напасват.
Върнете се в началото
jongil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2018 22:18    Заглавие: Замяна на кинескоп Отговорете с цитат

Благодаря за мненията! Явно шансовете да успея са нищожни,както и предполагах.Не,че не съм намирал на битака работещи телевизори по 10-15лв.По-скоро въпроса е "за спорта",а и не ми се хвърля работещо шаси и работещ кинескоп.Два пъти ми се е случвало да слагам кинескопи от 14-инчови монитори на телевизори и то доста успешно със съвсем леки корекции в сервизното меню и промяна стойността на тангенсовия кондензатор.Просто разделям двете намотки на ОС и ги свързвам последователно.Но с този кинескоп не се получава.Мисля,че се води 15 инча и е по-плосък.При опит да го свържа,спира хоризонталната развивка.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети