Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NISSAN TERANO BLAUPUNCT BP9349 - COD

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
acimov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2018 6:16    Заглавие: NISSAN TERANO BLAUPUNCT BP9349 - COD Отговорете с цитат

Здравейте това радио BLAUPUNCT BP9349 има обмяна на данни с имобилайзера. Качвам цитат от друг форум как са забранили обмяната на данни. Интересува ме какво се променя в оригиналния дъмп за да се осъществи такава забрана! Цитат: Да се похваля - от днес на обяд вече слушам оригиналното авторадиокасетофонче на колата ми . Как стана това.

Вчера както се бяхме разбрали в петък се обадих по телефона на препоръчания ми "майстор" и след като му казах, че нищо не се е променило той започна да увърта "ела утре към обяд", че ще пита негов приятел програмист след което отидох в сервиза на едни момчета в жк.Люлин-2. Там им обясних какъв ми е проблема при което ми казаха че могат да се справят като накарат касетофона да поиска код, да премахнат въобще търсенето на имобилайзера и въвеждане на код.

След това отидох до бул."Черни връх" при "майстора" за да ми върне оригиналния софтуер след което се върнах в жк.Люлин и оставих касетофона.

Днес на обяд си взех касетофона монтирахме го на колата и го включихме при което веднага поиска код който въведохме, потвърдихме и ........вече съм с музика в колата.

Разбрах, че се е наложило да ми сменят чипа в който се пази кода - EEPROM 25160 тоест същия който "майстора" в петък и вчера сваля, за да го препрограмира тъй като при манипулациите му се бил "скапал". Край на цитата. Та искам да попитам какво променят в клетките на паметта на оргиналния дъмп за да поиска касетофона въвеждане на код, и как забраняват обмяната на данни с имобилайзера?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети