| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 13:26 Заглавие: Samsung-след 5-10 мин работа карт. почва да мига на черно |
|
|
| и след това изчезвва напълно,отопление, ускорение има,веригите на ABL и Beam current проверени. Състав: шаси S15A,видеопроц. TDA8842,проц.SAA5532XXX модел CK-3373TR |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 13:31 Заглавие: |
|
|
Как е емисията на кинскопа или пробвайте на друг кинескоп.Ако увеличите захранването на кинескопа какво става? _________________ Димитър |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 13:47 Заглавие: |
|
|
| Кинескопа не е идеален ,но увеличавам отоплението и ефект няма. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 14:44 Заглавие: |
|
|
| Дали е възможно поради наличието на авт. баланс от неравномерно изтощаване на трите цвята да се получава този ефект., син катод 100V, червен 25V, зелен 46V.Сега ще потърся подходящ кинескоп за проба. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 14:52 Заглавие: |
|
|
Вероятността е много голяма,но нека расъждаваме след пробата с кинескопа. _________________ Димитър |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:14 Заглавие: |
|
|
| убеден съм че е кинескопа последните месеци започнаха да се появяват много с този дефект разочарован съм от кинескопите на самсунг по-старите модели самсунг си работят и днес нормално а тези по-новите които са с автоматичен баланс на черно-бяло се оказа че са висок процент на дефектируемост дори да ги регенерираш издържат 1 седмица и пак същото неравномерна емисия и проблеми |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:51 Заглавие: |
|
|
А аз си мисля че има проблеми в кадровия импулс които отива в процесора. Няколко ТВ с тда3654 като загрее ВО почва да премигва и след време угасва .Вертикалните импулси към процесора се смачкват свивам размера за да намаля усилването и ТВ работи така и не открих причината за печенето .Само бобина не съм сменял.Мисля че тука проблема е подобен. След като угасне кинескоп се доказва много лесно .Ако аз съм прав а ти наложиш кинескоп с друга бобина може да те подлъже. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:51 Заглавие: |
|
|
| Наистина излезе от кинескопа,изглежда причината е разликата в емисиите на трите цвята.Ако plamen petrov е прав защо циклите на мигането се променят с изменение на ускорението и съжалявам че го няма дистанц. да пробвам с намаляване на верт. размер. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 16:20 Заглавие: |
|
|
Аз не твърдя че дефекта ти е ВО казвам че такъв дефект съм имал на други ТВ.Ти твърдеше че кинескопа ти е добре затова те насочих в друга посока .За себе си мисля че никога един кинескоп не може да ме излъже .има най малко 3 визуални причини от която все една ще се прояви .Иначе самсунга от6-7 години има проблем с кинескопите особенно оранжевите етикети. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 16:21 Заглавие: |
|
|
| при червен катод 25волта, това значи че червен звят почти няма и тогава няма как да работи абб, а кинескопите се изтощават от завишени стойности на отоплението 6,5-6,7в, което е резултат от леко повишаване на в+ -от 124в на 127в |
|
|
 |
|