| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 18:30 Заглавие: Въпрос относно решаване на радача по математика. |
|
|
Понеже са ми се позамътили спомените по обща математика за сметка на висшата , имам следния въпрос: Може ли по някакъв начин да се изчисляват (без елка) степените на число, като степента е положителна или отрицателна и е задължително дробно число? Пример: 10 на степен 0,6 е равно на 3,98. Е как може това да се изчисли с лист и химикалка? Не си спомням дали въобще е възможно. Благодаря.
Реших да използвам темата за още една задача, която ме мъчи от край време. Задачата е качена към атача на поста. В нея Y e изразен спрямо Q. Търси се обратното, Q трябва да се изрази спрямо Y. Aко на некой му е мо-тамо математиката, нека да се опита да я реши. Аз имам някакъв отговор на задачата, но е грешен. Моля, пратете цялото решение, че да вида къде бъркам в мойте жалки опити за решаването й. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
Аха...
Последните много помагаха. |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 21:49 Заглавие: |
|
|
Ето отговора на втората задача:
Q=√y/(y-1) при y є (1;+∞)
Q=-√y/(1-y) при у є (0;1) |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 22:05 Заглавие: |
|
|
Хиляди благодарности за отговора. Този който имам аз е без корен в числителя и от там идват неверните сметки. А може ли да пратиш решението, че ме грезе нещо тая задача. Не е никак сложна, но май има неква цака дето се прави, за да се реши. Позабравил съм ги тия неща.  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
|