Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Имам проблем със Sony HCD-TB10 Compact Disk Receiver

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krasy
Гост

МнениеПуснато на: Пет Апр 30, 2004 12:27    Заглавие: Имам проблем със Sony HCD-TB10 Compact Disk Receiver Отговорете с цитат

Имам голям проблем със Sony HCD-TB10 Compact Disk Receiver.
Като се пусне не приема никакви команди, а на екрана се изписва
PROTECT PUSH POWER
Какъв може да е проблема ? Благодаря Ви предварително за помоща !!!
Върнете се в началото
prophet
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: на края на света :-)

МнениеПуснато на: Пет Апр 30, 2004 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

привет .
проверете захранващите напрежения на ис501<краиният усилвател>. ако те са наред процедирате по следния начин :
проверете Q414,415 - protect detector
проверете Q411 protect cont
проверете Q412 protect sw.
проверете Q503 over load detect
ако всички те са здрави , подменете ис501

късмет Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
krasy
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 03, 2004 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти много PROPHET за съвета, много ми помогна.
Всички транзистори са здрави. На изхода на ИС 501 на единия канал намерих - 17 Волта, което определено не ми харесва. Може ли причината да не е в ИС 501. Че бая пари искат за тая схема.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 03, 2004 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

за съжаление май проблема е точно там Sad
преди да я замениш с нова , добре ще е да провериш и мощните резистори <бели -керамични >за прекъсване . намират се до самата ис501 , ако не се лъжа точно до тях има и един резистор <100 ома - 1 ват> провери и него
късмет Smile
п.с : ако се нуждаеш от сервизното описание , мога да го декриптирам и да ти го закача на сървара за да го изтеглиш - около 3Мбт е , пдф формат
Върнете се в началото
prophet
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: на края на света :-)

МнениеПуснато на: Вто Май 04, 2004 7:46    Заглавие: Отговорете с цитат

та значи резисторите са :
FR501 1 Om/ .25W
FR502 100 Om/.25W
R522 0.22 Om/2W
R523 0.22 Om/2W

p.s.: поста по-горе също е от мен , но не успях да се лог-на .....
поздрави
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
krasy
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 04, 2004 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, ти направо си цяла Енциклопедия.
Знаеш ли какво направих, на изхода на ИС501 на единия канал на който имаше -17 волта, го откачих и защитата вече не сработва и вече работи другия канал(даже и свири). Мисля да отворя ИС501 и ако е изгорял някой от мощните транзистори или някое съпротивление да му сложа външно, ако при отварянето не отиде цялата ИС501.
Върнете се в началото
krasy
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 13, 2004 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Направих операция на STK-то! Минусовия краен транзистор на единия канал беше изгорял (PNP) . Изведох базата му навън от STK-то, колектора към - захранване, емитера към изхода. Посатавих и един диод между изхода и захранване и го пуснах. Заработи но с много голям начален ток( почти 2А). Поставих един диод последователно на базата и нещата съвсем си дойдоха на мястото- ток на празен ход през новия транзистор- стотина милиампера!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети