| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 11:22 Заглавие: TV SAMSUNG шаси S15A-няма OSD |
|
|
Добър ден на всички.
Този апарат си работи за мен на пръв поглед нормално,но няма никава следа от OSD по екрана.Имам оригинален пулт с който превключвам канали ,има режим АV,регулирам звука но е доста слаб и забелязах само обратен ход по кадри в долната и горната част на растера.Бутоните от локалната клавиатура не реагират.Хрумна ми да не би да е във някакъв хотелски режим или нещо подобно.Схема имам.Ако някой се сеща някоя хитринка нека сподели преди да го поровя.Предистория на дефекта също не мога да кажа - подробности ще знам довечера.Засега го оставям на мира.Чакам идеи.
Благодаря предварително.
P.S.Процесор SAA5291PS. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 12:05 Заглавие: |
|
|
REPAIRMAN, със сигурност не е хотелски режим, но след като имаш схема си лесен , гледаш откъде "излиза" OSD-то и дали, освен това дали има отделен генератор за него, дали влизат H и V синхронизация и т.н...
Но това дето не работят локалните бутони е смутително  |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 18:01 Заглавие: |
|
|
| Имам чувството,че RC е прав.Ако няма Н и V синхроимпулси няма и OSD. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 18:42 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | | Имам чувството,че RC е прав.Ако няма Н и V синхроимпулси няма и OSD. |
Но локалните бутони трябва да работят, дори да няма H и V импулси до процесора. RC това намира за смутително, аз също. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 18:45 Заглавие: |
|
|
Без да твърдя със сигурност мисля че ако няма единия / кой в момента не мога да кажа / няма OSD а ако го няма другия процесора се запуска и до там. Повече не изпълнява никаква комада. Поне така беше със старите дистанционни които монтирахме на Електроните и Търновото _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 18:54 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | Без да твърдя със сигурност мисля че ако няма единия / кой в момента не мога да кажа / няма OSD а ако го няма другия процесора се запуска и до там. Повече не изпълнява никаква комада. Поне така беше със старите дистанционни които монтирахме на Електроните и Търновото |
Noel, само за протокола (без това да има отношение към темата) това което си написал се отнася за аналоговото TVPO2066, но то не е правило. При другите (с 1293 ) не се ползват по обясними причини, а при PCA-то служат само за синхронизация на On screen-a (и местоположението му). |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 18:59 Заглавие: |
|
|
| Не съм съвсем съгласен РСА-то не си регулира звука и не спира на канал,ако няма V-импулса..... |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 19:16 Заглавие: |
|
|
| аз пък не съм съгласен с теб Stoy40 .PCA-то не регулира звук ако няма видео сигнал,или някакво напрежение на 29 краче,ако липсва U звука се регулира само на AV |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
Добър вечер на всички.
Благодаря на всички.Проблема вече е отстранен.Бутоните на предния панел тръгнаха-според мен при транспорта шасито е било покривено???Платката на шасито има провисване - може би от това.След като си поиграх с апарата установих че се изпълняват всички функции, но просто не виждам потвърждение на екрана.Свалих инфо за SAA5291, TDA 8842 и схемата и го почнах.След първата проверка установих пълна липса на сигнал към входовете RGB за OSD на TDA8842 кр.23,24,25.Същото и на изходите за OSD на SAA5921 съотв.32,33,34.Продължих към входовете за синхроимпулси 36(Hsync),37(Vsync) установих наличието на осцилограми и спрях дотук.При по детайлна проверка с големия TEKTRONIX формата на импулса за верт.синхр.ми се стори съмнителен -нестабилна амплитуда и неправилна форма. RC Импулсите се вземат през буфера Q902 от изв.3 но ИС TDA8356(Крайно стъп. ВО).С осцилоскопа установих силно намален капацитет на електролита С303 100 мкФ.След подмяната - OSD като слънце!
Благодаря на всички и лека вечер! |
|
|
 |
|