| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
electradel Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 20:35 Заглавие: Compaq 19" проблем |
|
|
Имам Compaq P910 108kHz. Работи добре, но от 3 месеца имам следния проблем. Започнаха да се появяват някакви светли точки на стъклото с диаметър около 1мм. В началото бяха 2-3, но сега са около 8-9. Не са отвън, защото не се изчистват. Иначе монитора си работи перфектно, но това ме дразни и все там ми очите.
Дали не е някакъв фабричен дефект на стъклото. Не може да се направи нещо, примерно да разглобя монитора и да видя дали не е от някакво фолио отвътре или с нещо да ги изчистя?
Благодаря!!!!!!!!!! Confused |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 21:17 Заглавие: |
|
|
Щом не можеш отвън да ги изчистиш, то отвътре е абсолютно невъзможно, освен ако не се превърнеш в електрон
Сериозно, кинескопа представлява херметично затворена стъкленица на която освен всичко и въздуха и е изтеглен!!! |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 23:46 Заглавие: |
|
|
Изгорели са ти пиксели на кинескопа.Оправя го само смяна!!! _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 17:50 Заглавие: |
|
|
| Emil Evtimov написа: | | Изгорели са ти пиксели на кинескопа.Оправя го само смяна!!! |
Става въпрос за CRT монитор. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 17:55 Заглавие: |
|
|
| А с какъв цвят са въпросните точки и с какъв размер, и къде са разположени? При всякакви режими и резолюции все на едно място ли си стоят? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:10 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | А с какъв цвят са въпросните точки и с какъв размер, и къде са разположени? При всякакви режими и резолюции все на едно място ли си стоят? |
Какъвто е цвета на картинката изобразена на монитора.
На бял фон се открояват най много и не се изменя при различните режими на резолюция.
Абе струва ми се, че е нещо по стъклото пред кинескопа, а не от самия кинескоп. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:22 Заглавие: |
|
|
| electradel написа: | | Абе струва ми се, че е нещо по стъклото пред кинескопа, а не от самия кинескоп. |
Не е много ясно какво точно питаш, но дали не става дума за антирефлексното покритие на самото стъкло на кинескопа?
Да не си го бърсал с нещо (препарати?) или да си го "опипвал"? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
Не знам какво значи да съм го "опипвал", но е бърсан с препарати -Pronto.
Не може ли да се направи нещо? |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
Антирефлексното покритие е върху стъклото на кинескопа и намалява отраженията от странични светлини. За сметка на това леко намалява якростта на картината и наистина ако на места липсва въпросното покритие ще виждаш петната като погледнеш стъклото при изключен монитор - там ще се отразява повече светлина и повърхността на стъклото няма да е матова, и освен това при включен монитор там картината ще е леко по-светла. Не знам дали добре го обясних.. такъв ли е случая или става въпрос за друго?
EDIT: за казаното от RC по-долу - няма ли спрейове за възстановяване на антирефлексното покритие и продават ли се в БГ и на какви цени?
Последната промяна е направена от dreadx на Пон Сеп 19, 2005 18:45; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:36 Заглавие: |
|
|
Под "опипвал" имах впредвид да си показвал на някого с пръст нещо (като при това си докосвал кинескопа).
След подобни действия се появяват петна и ако се премине към следващото действие (почистването с "неподходящи" препарати) се получава нещо подобно. Все едно, че е залепено тънко прозрачно фолио в/у кинескопа което се е поотлепило тук-там и в тези места се получава "изкривявания" на картинката - за това ли става дума?
Ако е това-то освен да се опиташ да "изжулиш" цялото покритие друг лек няма.
А и това не е много лесно да стане. |
|
|
 |
|