|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gost Гост
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 12:50 Заглавие: Grundig_s_TDA 3640 |
|
|
| Уважаеми колеги, някой от вас дали има опит с тази конфигурация, в която двата транзистора (захранване и хор.развивка) работят върху общо ТХО? И.З. е изпълнено с ТДА 3640. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cprog Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 14:15 Заглавие: |
|
|
Какъв епроблема  |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 14:57 Заглавие: otnosno_Grundig_s_TDA 3640 |
|
|
| Заварено положение-изгорял мрежов предпазител, пробит BUT 56 по всички преходи, ценер 3,9В от драйва на TDA3640 към базата му-здрав. При замяна на тр-ра и откачена(!!!)каскада И.З. тръгва и работи; управлението-също, дисплей изписва канал, звук(шум) има. При закачена кадкада - моментално гори BUT 56 (на захранването), транзисторът на развивката си е здрав, Откл.Система -наред. При опит с по-як тр-р в захранването(мисля, че опитвах с 508-и) и със закачена каскада ведъж тръгна и вдигна високо, като че ли нормално, без искрежи, но 508-ицата изгоря за 2-3 секунди, повличайки със себе си и този на захранването. Евентуални идеи? |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 14:59 Заглавие: otnosno_Grundig_s_TDA 3640 |
|
|
| Заварено положение-изгорял мрежов предпазител, пробит BUT 56 по всички преходи, ценер 3,9В от драйва на TDA3640 към базата му-здрав. При замяна на тр-ра и откачена(!!!)каскада И.З. тръгва и работи; управлението-също, дисплей изписва канал, звук(шум) има. При закачена кадкада - моментално гори BUT 56 (на захранването), транзисторът на развивката си е здрав, Откл.Система -наред. При опит с по-як тр-р в захранването(мисля, че опитвах с 508-и) и със закачена каскада ведъж тръгна и вдигна високо, като че ли нормално, без искрежи, но 508-ицата изгоря за 2-3 секунди, повличайки със себе си и този на захранването. Евентуални идеи? |
|
|
 |
cprog Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 15:40 Заглавие: |
|
|
Първо смени 2,2мкф\250в в първичната част като е добре да смениш и
другите електролити.BUT56 можеш да смениш с BUT11 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 18:45 Заглавие: |
|
|
| Колегата мног правилно те е насочил-това е сто процента причината за твоите главоболия-но кондензатора е 2,2mFна 350 или 400волта,вързан в колектора на BUT56. |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 10:14 Заглавие: Grundig_s_TDA3640 |
|
|
Благодаря, колеги. Едно уточнение само: задължително ли е този
капацитет да бъде електролитен? Аз лично до сега не съм патил с него, но си спомням, че колеги са го търсили и са ме питали за него, настоявайки за електролит/ много трудно се намира/? |
|
|
 |
cprog Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 10:24 Заглавие: |
|
|
Дори е препоръчително да не е електролитен  |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 10:25 Заглавие: Grundig_s_TDA3640 |
|
|
| P.S. При все, че този кондензатор е НЕПОЛЯРЕН електролит, пропуснах да отбележа? Има и една "Салора" ако си я спомняте, дето е построена на същия принцип, при нея тоя кондер е 2,2 мф и не еелектролит? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|