Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Конвертор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen ianchev
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2005 11:43    Заглавие: Конвертор Отговорете с цитат

Здравейте колеги,търся конверторна приставка за преработване на УКВ от источен в западен стандарт на приемник СЕЛЕНА.Преди година съм виждал по магазини те Монтанско производство ,но сега немого да открия такава.Ако някои можи да ми каже от къде мега да намеря такава ще му бъда много благодарен.
Върнете се в началото
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би може да стане и с промяна на стойностите на някои елементи, стига да му имаш схемата. Предполага че в сайта ще се намери накой, който може да го направи. Аз не мога, но знам че на някои приемници става - виждал съм и схеми с описание какви трябва да са стойностите на елементите за единия или другия обхват. Даже някога на руските лампови и хибридни цветни телевизори (електрон, радуга и т.н.) имаше такова нещо по схемата.

А за схема на конвертор мисля че и аз съм мяркал някъде, но беше отдавна и не мога да си спомня къде. Може би в списание "Млад конструктор" или руското "Радио" (www.radio.ru). Поразрови се в руските сайтове и можеби ще намериш.
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2005 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

дай някакъв е-меил
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

На самата схема на СЕЛЕНА-та има таблица със стойностите на елементите,които се подменят за стандарт 88-108.Правил съм го много пъти,но не работи добре.Най-добре е да вземеш от стар автокасетофон УКВ частта (без МЧУ-то) и да го присадиш на мястото на оригиналното.Става бързо и идеално.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2005 21:44    Заглавие: Re: Конвертор Отговорете с цитат

plamen ianchev написа:
Здравейте колеги,търся конверторна приставка за преработване на УКВ от источен в западен стандарт на приемник СЕЛЕНА.Преди година съм виждал по магазини те Монтанско производство ,но сега немого да открия такава.Ако някои можи да ми каже от къде мега да намеря такава ще му бъда много благодарен.
.
А с такава приставка дали ще може да се лови целия диапазон от 88-108 Mhz (20Mhz). Другия диапазон е от 64-74Мhz(10Mhz)???
Конвертор в този случай не би вършил добра работа.
Подкрепям мнението на Фикри Нури, малко повечко работа ще си създадеш, но пък къде-къде ще е по-добре.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети