| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen ianchev Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 11:43 Заглавие: Конвертор |
|
|
| Здравейте колеги,търся конверторна приставка за преработване на УКВ от источен в западен стандарт на приемник СЕЛЕНА.Преди година съм виждал по магазини те Монтанско производство ,но сега немого да открия такава.Ако някои можи да ми каже от къде мега да намеря такава ще му бъда много благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
Може би може да стане и с промяна на стойностите на някои елементи, стига да му имаш схемата. Предполага че в сайта ще се намери накой, който може да го направи. Аз не мога, но знам че на някои приемници става - виждал съм и схеми с описание какви трябва да са стойностите на елементите за единия или другия обхват. Даже някога на руските лампови и хибридни цветни телевизори (електрон, радуга и т.н.) имаше такова нещо по схемата.
А за схема на конвертор мисля че и аз съм мяркал някъде, но беше отдавна и не мога да си спомня къде. Може би в списание "Млад конструктор" или руското "Радио" (www.radio.ru). Поразрови се в руските сайтове и можеби ще намериш. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 17:41 Заглавие: |
|
|
| дай някакъв е-меил |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
| На самата схема на СЕЛЕНА-та има таблица със стойностите на елементите,които се подменят за стандарт 88-108.Правил съм го много пъти,но не работи добре.Най-добре е да вземеш от стар автокасетофон УКВ частта (без МЧУ-то) и да го присадиш на мястото на оригиналното.Става бързо и идеално. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 21:44 Заглавие: Re: Конвертор |
|
|
| plamen ianchev написа: | | Здравейте колеги,търся конверторна приставка за преработване на УКВ от источен в западен стандарт на приемник СЕЛЕНА.Преди година съм виждал по магазини те Монтанско производство ,но сега немого да открия такава.Ако някои можи да ми каже от къде мега да намеря такава ще му бъда много благодарен. | .
А с такава приставка дали ще може да се лови целия диапазон от 88-108 Mhz (20Mhz). Другия диапазон е от 64-74Мhz(10Mhz)???
Конвертор в този случай не би вършил добра работа.
Подкрепям мнението на Фикри Нури, малко повечко работа ще си създадеш, но пък къде-къде ще е по-добре. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
|