Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

С какво да програмирам PIC12F675

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Окт 05, 2005 16:34    Заглавие: С какво да програмирам PIC12F675 Отговорете с цитат

С какъв програматор мога да програмирам PIC12F675 - с ProPic2 и PonyProg не може( или аз не знам как става)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 05, 2005 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

може с IC prog
Desert Leo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 8:38    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз се блъсках с този ПИК. Разгледай внимателно програмната спецификация: 629/675 искат подаване на Vрр (13V) преди Vсс (5V)!
Това трябва да се поддържа от хардуера и от софтеура. Има обаче и пикове при които тези напрежения се подават в обратен ред.
Простите програматори през COM не могат да го правят (те не управляват Vсс) и затова ползвай LPT програматор, който също е прост, но има възможност за управление на Vсс.
Дръпни и WinPIC - той има такава опция.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:42    Заглавие: Re: С какво да програмирам PIC12F675 Отговорете с цитат

Ergon написа:
С какъв програматор мога да програмирам PIC12F675 - с ProPic2 и PonyProg не може( или аз не знам как става)

Елнек програмер и Про пик 2, работя със двата и двата програмират този РIC, и двата са по LPT порт!!
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша го с IC-prog или Parallel Port PIC Programmer от Oshonsoft.com, обаче установих че 12F675(629) в SMD корпус не работят с опцията BODEN, за разлика от тези в DIP корпус. Освен това попаднах на 12F629 в SMD корпус, който се записа само веднъж и след това нито можеше да се изтрие нито да се запише отново.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 18:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Гост написа:
Освен това попаднах на 12F629 в SMD корпус, който се записа само веднъж и след това нито можеше да се изтрие нито да се запише отново.

Сигурен ли си че индексът му беше F?
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Получи се с ProPic II но версия 1.05C - там го имаше в device list
Благодаря на всички за съветите.
Сега пък проблема е софтуерен Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Към guitman. Абсоlютно сигурен съм 12F629. И между другото съм успявал да "презапиша" по погрешка 12C509А, така че първоначлната програма започваше да се държи доста странно. А този 12F629 се опитвах да го презапиша с най различен firmware, но първоначалната програма работеше безпогрешно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети