Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Електронен брояч

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 11:23    Заглавие: Електронен брояч Отговорете с цитат

Имам задача да заменя един електромеханичен брояч на 24 волта с електронен.
Изискванията са да е по-евтин и да е максимално близък по габарит на лицевия панел - 55х28мм.
Дайте връзки към страници на производители или направо адреси на такива, или магазини , за предпочитане в Пловдив.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 11:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж дали някой не го продава като кит.

Има и специализирани схеми. Има и такива, които могат да се направят само с логичесли елементи. Може и с някой евтин миктоконтролер. Мисля че цена минимум от порядъка на 7-8лв. е достижима, ако е на кит или си го правиш сам.

Колко разряда?
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ако не се искат някакви екстри може и с ТТЛ елементи но консумацията за управление на индикатори е ОГРОМНА а доколкото цената то само един двоен индикатор струва около 1,5 лева а пък остават платки чипове.........
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 11:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Един от най-срещаните стандарти на промишлени прибори за панелен монтаж е 48х48 и 48х96 макар, че има и други. Почти всички фирми производители на промишлена апаратура имат такива. Сещам се за Комеко - http://www.comeco.org/ (ето и конкретен пример - http://www.comecogroup.com/corp/english/pdf/ct32_e.pdf), Делта Инструментс - http://www.deltainst.com/. Виж тук за други фирми: http://www.tllmedia.bg/katalog.aspx?br=479
Обикновено тези с размер 48х48 са 4-разрядни, другите - 6 или 8-разрядни.
Тези, които съм ползвал са с цена около 150 лв. за прибора. Струва ми се, че може да се намерят и по-евтини /провери тук http://www.electronics.sts.bg/ ; може да се заяви по телефона и да се плати с наложен платеж. Цената на датчика зависи от типа му; индуктивни - 12 мм е 30-45 лв.
P.S. Коригирах адреса на СТС - беше се лепнала една точка и запетая и не се отваряше страницата.

Последната промяна е направена от мульо на Пет Окт 07, 2005 21:43; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Oт един най-глупав калкулатор може да се направи многофункционален брояч. Само трябва да се направи управление на външен индикатор със транзисторни ключове. Калкулатора може да брои напред назад, с умножение с деление. За в права посока се пише 1++1 и като се затварят периодично контактите на бутона "=" се увеличава показанието с единица. Smile
Върнете се в началото
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

От 5 години работя с STS Габрово и съм доволен.Било датчици или всякакви там регулатори.Смятам че цените им са напълно нормални.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети