| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2005 7:44 Заглавие: Изместване на картинка в VB? |
|
|
занимавам се с Visual Basic от 1 седмица някаде и незнам нито един език само от части хтмл и паскал но това ми се вижда доста по интересно и занимапелно
та въпроса ми е как да накарам една картинка да се премести ПЛАВНО по екрана (да кажм след натискане на cmdbtn1 да се измисти pic1) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 7:58 Заглавие: |
|
|
Пич... ти си знаеш, ама според мене тая стъпка в "еволюцията" може да я пропуснеш. Занимавай се с C# така ще си спестиш всичките недомислени бози в тоя бейсик. Аз поне винаги съм странял от него като изключим времената на Правец 8/16 когато друго нямаше
А относно конкретния проблем - уточни каква версия ползваш и какъв вид приложение пишеш. Ако става въпрос за Windows графично приложение принципно задачата се решава така.
1. При натискане на бутона тикаш в две променливи крайните координати където искаш да отиде картинката. Стартираш таймер.
2. При всяко цъкане на таймера приближаваш със дадена стъпка картинката до целевите координати.
3. Като стигне целта си спираш таймера.
По просто решение е да направиш местенето в цикъл като след всяка стъпка викаш Sleep( <милисекунди> ) за да постигнеш плавното движение. Но така ще блокираш контролната нишка и приложението ще изглежда "зависнало" докато не се премести картинката. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 16, 2005 22:54 Заглавие: |
|
|
cvetomirconev - благодаря!!!
сега се занимавам с VB защото понятие си нямам от език за програмиране и...
като основа или по скоро от интерес се занимавам
сега имам следния проблем как да просвиря чрез команда SoundRec
? |
|
|
 |
|