| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kazakov Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 1:10 Заглавие: УСИЛВАТЕЛ 850-1000MHZ 2 ДО 5 ВАТА |
|
|
Здравейте колеги
Искрено се надявам ако някой има опит в подобно начинание или готово схемно решение да удари едно рамо защото срещам доста сериозни проблеми с проектирането
Благодаря ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 13:58 Заглавие: |
|
|
| Аз съм ползвал 2 крайни стъпала от Gsm Nokia 5110 , свързани push-pull , но ако нямаш достъп до измервателна апаратура ще стане трудно . |
|
|
 |
kazakov_bg Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 14:13 Заглавие: |
|
|
Благодаря колега
Моята идея обаче е да се използжат два до три транзистора т.е. линеен усилвател на тази честота
Проблема идва от съгласуването на входа изобщо наистина ми е нужна помощ в това начинание  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 14:21 Заглавие: |
|
|
Не искам да те обезкуражавам , но на колкото по-готови неща с
тъпиш , толкова по лесно ще стане .Разгледай www.minicircuits.com .Те са много напред , а и продуктите им вече са достъпни ... Аз лично с дискретни елементи такова нещо не бих посмял да правя . Успех
Последната промяна е направена от toltec на Сря Сеп 21, 2005 20:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
CATV Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 20:45 Заглавие: |
|
|
Колко децибела усилвател и какво е входното ниво?.
Какъв е динамичният обхват на промяна на входното ниво?
Една честота ли ще усилва или спектър с много носещи?
Тез неща са важни.  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 22:43 Заглавие: |
|
|
| kazakov_bg написа: | Благодаря колега
Моята идея обаче е да се използжат два до три транзистора т.е. линеен усилвател на тази честота
Проблема идва от съгласуването на входа изобщо наистина ми е нужна помощ в това начинание  |
Oлей ЛИНЕЕН при това на такива честоти с такава мощност, поне за мощността съм съвсем сигурен че крайни стъпала на GSM апарат не могат да я отдадат. Сигурен ли си че ти трябва линеен, какво ще предаваш/излъчваш ? Защото клас С къде къде по-голямо КПД има и с по-маломощни транзистори може да се изгради.
входа може да се съгласува, като вземеш част от напрежението, например "автотрансформаторно" от някоя от навивките на трептящия кръг на предишното стъпало. Има и други начини, с допълнителни последователни кръгове между двете стъпала. Абе възможности много, но без апаратура си за никъде . И аз имам желание за начинание в тази област, но уви почти нищо смислено не можах да сглобя, просто не може да ги видиш пусти радиовълни къде пълзят  |
|
|
 |
kazakov_bg Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 22:56 Заглавие: |
|
|
ОК слав4о дай идеи, схемни ре6ения изобщо това което смяташ 4е ще свърши работа.Критики приемам всякакви тъй като свч е нова област за мен.
Колкото до minicircuits запознат съм с техните продукти но красотата на електрониката е да го сглобиш сам поне ( като не мога да го измисля )
Ще се усилва сигнал с 4естота 930 MHz + забележете бял шум така 4е спектъра е FULL абе слойнотия си е
Единственото улеснение е 4е не ме интересува стабилността на 4естотата.
Засега съм провел няколко експеримента с двуккаскаден колпитз генератор , проблема е 4е не мога да се ориентирам за ка4ествени транзистори , поллзвам 2н5109 за момента ама не са ни6то особенно |
|
|
 |
kazakov_bg Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 23:01 Заглавие: |
|
|
a slav4o мисля 4е в Търново е доста лесно да се добереш до нуйната апаратура.  |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
|
|
 |
kazakov_bg Гост
|