| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GSMmaniac Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 9:33 Заглавие: Обща тема за Siemens C65 |
|
|
Тук можем да разговаряме за проблемите на този телефон помежду си.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GSMmaniac Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 9:56 Заглавие: |
|
|
Между другото искам да питам някой ако знае защо нова литиево-йон
а батерия за този gsm издържа 2-3 дена.Заедно с това зарядното за-
режда 1час и спира автоматично!Ако някой знае да пише. |
|
|
 |
slavi_S Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 19:57 Заглавие: |
|
|
Подобен проблем имах с един M35. Смених 2 батерии и проблемът остана. След това монтирах в адаптера един стабилизатор 7805. Работата е в това че телефонът зарежда известно време и след това напрежението му се увеличава над 6 волта и автоматично изключва. В тия новите батерии има някаква електроника която контролира нещо си и тая електроника лъже телефона. Като разглобиш батерията и намираш вътре 1-2 интегрални схеми и толкова транзистори и пасивни елементи. Не успях да намеря схема на тая платка. Освен това в две разглобени батерии намерих две различни платки. Батериите на старите телефони имаха само някакъв диод към средния извод на батерията.
След като сложих стабилизатора пък се получи друг ефект - не приема нищо от клавиатурата. Само се включва и клавиатурата блокира. Иначе може да се управлява от компютър, даже и набира номер.
В крайна сметка направих едно разглобяване на телефона, огледах го, почистих контактите на бутоните и отново внимателно го сглобих.
За сега работи. Обаче стои постоянно включен към адаптера. Батерията след изключване от адаптера държи 2-3 кратки обаждания.
Това ме устройва понеже телефонът е на майка ми а пък тя не го разнася постоянно.
Казах ти това което имам като информация със съзнанието че не ти решавам проблема.
В заключение - една препоръка която няма да ти хареса - друг телефон. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 5:40 Заглавие: Относно литиево-йоните батерии |
|
|
Електрониката , която е в батериятя служи за защита на самата батерия ( да не се зареди над 4,2в), защото за разлика от никел-кадмиевите, тези като се презаредят се палят - това съм го пробвал - доста хубав пламък изкарват А сега сериозно за C35 литиева батерия - по старите софтуерни версии на този телефон не за писнаи за такива батерии - проблема се оправя със качване на софтуерната версия - поне 16 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 15:58 Заглавие: |
|
|
| или пък има една програмка която коригира (ъпргрейдва) софта за заряд в телефона както и разните константи но не си спомням как се казва програмата. Всичко е чисто софтуерен проблем с литиевойонна батериа телефоните ще изкарват мнооого повече |
|
|
 |
|