| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 10:30 Заглавие: Хоризонтален размер на tv Philips-anubis-s |
|
|
| Дайте едно рамо да събера хоризонталния размер малко. Нямам описание а след смяна на тхо-то е малко разширен. Новото ТХО е от евтините. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 10:34 Заглавие: |
|
|
Ако напраженията от ТХО-то са нормални , увеличи стойноста на C2450 /кондензатора след отклонителната към маса / _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 10:46 Заглавие: |
|
|
| Няма ли регулировки в сервиз? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 11:15 Заглавие: |
|
|
| Също така можеш да намалиш "топлия' от двата демпфера в колектора... |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 11:23 Заглавие: |
|
|
Благодаря ,на Noel и Stoy40! Щом няма друг начин ще доработвам!!
(Черпането==>> на 22-ри)    |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 22:33 Заглавие: |
|
|
Новото ТХО е от евтините.
Единственото, което можеш да направиш, е да намалиш капацитета на
бустерния кондензатор(между колектора и емитера на крайния транзистор за ХО) с около 1 или 2 нанофарада например, за да ти се вдигне високото.
Но не го оставяй(кинескопа) при ниво черно да ти вдигне високото повече от 30 киловолта, щото клиента ще умре от рак...Ако е късоглед напр. и го гледа отблизо.
Съжалявам за черния хумор, но какво да се прави.
Така е при ментетата ТХО... |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 2:09 Заглавие: Хоризонтален размер на Philips Anubis |
|
|
| Колега,сигурно няма да послушаш съвета ми,но когато смениш 2 ТХО-та за една седмица,от евтините жълтурковци,ще стигнеш сам до решението-Евтиното Винаги излиза по-скъпо!-доказана истина.На HR-са ПЕРФЕКТНИ и безпроблемни! |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 16:18 Заглавие: Re: Хоризонтален размер на Philips Anubis |
|
|
| wesko dilow написа: | | Колега,сигурно няма да послушаш съвета ми,но когато смениш 2 ТХО-та за една седмица,от евтините жълтурковци,ще стигнеш сам до решението-Евтиното Винаги излиза по-скъпо!-доказана истина.На HR-са ПЕРФЕКТНИ и безпроблемни! |
До сега не съм имал проблем с евтиняците. Може да съм късметлия, но и разликата 51-18=33лв си заслужава риска.
Проблема го реших с едно дроселче последователно на ОС. Изпитан метод е! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 16:47 Заглавие: |
|
|
Аз пък съм имал и то доста и от много време насам си работя само с HR пак койт му се иска да рискува,тоя път хубаво колега ,ами ако следващия вместо за 18 или 51 ти легне общо за 69 и едното иде в коша Що ще чиниш ти тогаз?Защо не го разберем ние българите,че ако искаме да сме професионалисти-не може да работим с некачествени компоненти и консумативи-ей го е сега колега го е правил едно телевизорче DTV3 -амиии красота HG сложено-не е евтиняк даже-изображението темно и мъгливо,все едно аз като замътя погледа на 5 ракии,от едната страна растъра-нормално светъл-отдругата-толкоз темен че нищо се не види-неее не е кондера на видеоусилвателите -сложих си му един HR да видиш как грейна екрана и как е равномерно осветен  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:29 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Аз пък съм имал и то доста и от много време насам си работя само с HR пак койт му се иска да рискува,тоя път хубаво колега ,ами ако следващия вместо за 18 или 51 ти легне общо за 69 и едното иде в коша Що ще чиниш ти тогаз?Защо не го разберем ние българите,че ако искаме да сме професионалисти-не може да работим с некачествени компоненти и консумативи-ей го е сега колега го е правил едно телевизорче DTV3 -амиии красота HG сложено-не е евтиняк даже-изображението темно и мъгливо,все едно аз като замътя погледа на 5 ракии,от едната страна растъра-нормално светъл-отдругата-толкоз темен че нищо се не види-неее не е кондера на видеоусилвателите -сложих си му един HR да видиш как грейна екрана и как е равномерно осветен  |
Само ще вметна, че HG също са китайчета. |
|
|
 |
|