|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nascar Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:16 Заглавие: Проблем с монитор NEC MultiSync 4FG |
|
|
Здравейте.
Имам проблем с монитор NEC MultiSync 4FG . Проблема е в това, че сви картината тип възглавница, само от страни в двата края.
Ако някой е имал такъв проблем и се е справил с него, да ми пише.
Виждал съм и друг монитор от този модел със същият дефект. Явно е някаква типова провреда.
Предполагам, че е дефектирал кондензатор, но не съм сигурен кой е защото нямам схема.
Няма никакъв регулатор за корекция на бъчва-възглавница.
Благодаря предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 20:59 Заглавие: |
|
|
Уф...Искам да ти помогна , но като съдя по модела става въпрос за 14'' монитор , а такъв Nec не съм отварял отдавна . Все пак провери дали няма някой IRF 9610 , който дава съмнителни преходи , диодите от диодната матрица (до Тхото са),
огледай и кондензаторите . Знам , че е много общо , но и аз нямам схема на твоят модел и нямам конкретна идея ...
А... Понякога има потенциометри отвътре . пробвай първо от там да го настроиш . _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|