Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля, дайте идея за запояване на резервоар.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 21:08    Заглавие: Моля, дайте идея за запояване на резервоар. Отговорете с цитат

Дайте идея как да запоя пробит резервоар на кола. Предполагам така, както запоявам платките няма да стане. А предполагам ще трябва и по-специален припой. Пробойната е все едно от игла. Резервоара не може да се свали. А и колко е опасно, колата е на бензин? Няма да се използва огън.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Е поне кажи от какъв материал е резервоара Shocked
А по пътя на логиката на много от западните автомобили резервоарите са пластмасови! Wink

Последната промяна е направена от krasiorocknroll на Пон Юли 23, 2007 11:02; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 21:29    Заглавие: Re: Моля, дайте идея за запояване на резервоар. Отговорете с цитат

По пътя на логиката, резервоарът е от желязна ламарина, пробит от корозия... И вероятно дупчицата е по-голяма и това ще се види след почистването.

--------------------------------------------

Аз лично ти препоръчвам два начина:

1. Болтче, гайка и неразтворима от бензин гума- нареждаш ги като сандвич. Най-лесное така, ако можеш да бръкнеш с инструмент, за да вкараш болтчето.

2. Запояване с фосфорна киселина след идеално почистване до чист метал. Поялник 500-1000W. На дупчицата постави парченце тънка медна ламаринка. Ако не намериш фосфорна киселина, използвай преобразувател на ръжда, повечето съдържат фосфорна киселина.

Exclamation Не си играй с вариант "заварка". Присъствах на такова нещо при напълнен с вода резервоар, но ми скъси живота! Като камикадзе си!

Последната промяна е направена от emil74 на Нед Юли 22, 2007 21:40; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nophelet
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 21:36    Заглавие: Re: Моля, дайте идея за запояване на резервоар. Отговорете с цитат

eler написа:
Дайте идея как да запоя пробит резервоар на кола. Предполагам така, както запоявам платките няма да стане. А предполагам ще трябва и по-специален припой. Пробойната е все едно от игла. Резервоара не може да се свали. А и колко е опасно, колата е на бензин? Няма да се използва огън.

Моя течеше от входна тръбичка на върнатото гориво, която се беше цепнала. Пробвах с едно лепило за метал ( не помня как се казваше)- бърка се като епоксидна смола с втвърдител- червено на цвят. Трета година не е мръднало, а даже час след като го залепих беше стегнало и от тогава и капка не е протекла.
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 21:42    Заглавие: Re: Моля, дайте идея за запояване на резервоар. Отговорете с цитат

Може така, но ако дупчицата не е отдолу. Иначе трудно ще втвърди.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Резервоара е ламаринен. Дупчицата е точно отдолу. Изтрих мястото за да видя какво е положението, показа се абсолютно здрава лъскава ламарина (е не като никел, а една такава сива) и една много фина дупчица. Струва ми се, че са се опитвали да го дупчат с шило за да източват бензина. Първата ми идея беше, да разпробия пробойната и да хвана с поп-нит и шайба парче гума от маркуч за бензин. Ама не знам колко ще уплътни. После се сетих за запояване. Варианта за заваряване е абсолютно изключен.

Последната промяна е направена от eler на Нед Юли 22, 2007 23:16; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

С шило Laughing , аматьори, по време на голямата криза през 80-те години (когато се спеше на опашките пред бензиностанциите) действаха така - слагат един голям леген под резервоара и с кирката го пробиваха с един удар!
Върнете се в началото
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз си мисля за запояване.Щом е зачистено и бензина е източен калайдисваш примерно 2 на 2 см. като си помагаш с киселина.После изрежи медна или подцинкована ламаринка със същите размери-калайдисай и нея от едната страна.Нагласяш я на мястото и натискаш с поялника докато се споят двете части.С поялник тип(томахавка) -250-300w мисля,че беше-трябва да стане.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Юли 23, 2007 14:04    Заглавие: кит за кола Отговорете с цитат

На нашата стара шкода го бяхме китосали с кит за кола- над 6 години издържа. А за временно решение /докато се прибереш/ съм чувал, че става със сапун Idea
Върнете се в началото
Genose
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Vn.

МнениеПуснато на: Пон Юли 23, 2007 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

запойка ще ти е малко трудна от долу на горе-но ако дупката не е много голяма пробвай с някой бензиноустойчиво лепило, по магазините има голямо разнообразие-по лесно е. Н о и в двата случая зачистването е много важно. Успех
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети