Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За Мп3 и акумолаторчетата 1,2 В

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tisho
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 8:10    Заглавие: За Мп3 и акумолаторчетата 1,2 В Отговорете с цитат

Ще бачка ли нормално мп3 -то ако му се сложи такова акумолаторче вместо батерия 1,5 волта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pavlik
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че няма да стане вътре има един трансфетрер за повишаване на напрежението и следи напрежението в барията като падне под 1.2в гасне но пробваи успех Rolling Eyes
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tisho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси може и да пробвам
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 1:29    Заглавие: Отговорете с цитат

При устройствата изчислени за една батерия от 1.5V може да има само проблем това, че по принцип напрежението на акумулаторната батерия е по-ниско и оттам измерването ще показва полупразна батерия. Също така устройството ще работи по-малко време от колкото с обикновена батерия - времето посочено в спецификациите - алкалните батерии са с по-голям капацитет, но при всички положения ако ти върши работа е по-добре да го ползваш с акумулаторни батерии пък и все ще изкара един ден докато се наложи да я заредиш отново.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 7:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам Creative MuVo, без дисплей. Отказва да работи чак под 0,8V.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 10:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и акумулатори 1,5V. Вече съм писал . При Владо. http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=10619
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
FireSword
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Живея у нас си.

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 12:25    Заглавие: re Отговорете с цитат

Аз имам CANYON MP3SE и с 1 батерия DURACELL 750mAh издържа много повече отколкото със алкална SONY STAMINA PLATINUM. Но не съм мерил под колко волта престава да работи. Но факт е че индикатора на батерията показва пълно и при презареждащата се DURACELL
stan73
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

dreadx написа:
При устройствата изчислени за една батерия от 1.5V може да има само проблем това, че по принцип напрежението на акумулаторната батерия е по-ниско и оттам измерването ще показва полупразна батерия. Също така устройството ще работи по-малко време от колкото с обикновена батерия - времето посочено в спецификациите - алкалните батерии са с по-голям капацитет, но при всички положения ако ти върши работа е по-добре да го ползваш с акумулаторни батерии пък и все ще изкара един ден докато се наложи да я заредиш отново.

С NICD наистина ще работи по-малко, но с качествени NIMH акумулатори и добро зарядно устр. има голяма вероятност да откара повече, отколкото с качествена алкална батерия ("Sanyo" имат доста изследвания на тази тема).

@Tisho: Ако решиш да ползваш NIMH акумулатори, препоръчително е да се използва автоматично интелигентно зарядно устройство с независими канали и разряд преди заряда. Имам такова "Ataba AT-998" http://akku.com.ua/ - много съм доволен, но не е особено подходящо за NICD (иначе за NIMH е супер (на теория и за NICD, но само на теория)).
Има и алакални акумулатори "Alcava" (виждал съм ги в Конрад), те дават по-високо напрежение - 1,5V но са доста скъпи, там имаше и специални зарядни устройства за тях.
http://www.alcava.it/english/alcava.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети