| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 8:10 Заглавие: За Мп3 и акумолаторчетата 1,2 В |
|
|
| Ще бачка ли нормално мп3 -то ако му се сложи такова акумолаторче вместо батерия 1,5 волта |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Pavlik Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 8:27 Заглавие: |
|
|
Мисля че няма да стане вътре има един трансфетрер за повишаване на напрежението и следи напрежението в барията като падне под 1.2в гасне но пробваи успех  _________________ Колкото повече майстори толкова повече работа
Павлик |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 18:34 Заглавие: |
|
|
| мерси може и да пробвам |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 1:29 Заглавие: |
|
|
| При устройствата изчислени за една батерия от 1.5V може да има само проблем това, че по принцип напрежението на акумулаторната батерия е по-ниско и оттам измерването ще показва полупразна батерия. Също така устройството ще работи по-малко време от колкото с обикновена батерия - времето посочено в спецификациите - алкалните батерии са с по-голям капацитет, но при всички положения ако ти върши работа е по-добре да го ползваш с акумулаторни батерии пък и все ще изкара един ден докато се наложи да я заредиш отново. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 7:50 Заглавие: |
|
|
Аз имам Creative MuVo, без дисплей. Отказва да работи чак под 0,8V. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
FireSword Нов потребител

Регистриран на: 27 Сеп 2005 Мнения: 32 Местожителство: Живея у нас си.
|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 12:25 Заглавие: re |
|
|
Аз имам CANYON MP3SE и с 1 батерия DURACELL 750mAh издържа много повече отколкото със алкална SONY STAMINA PLATINUM. Но не съм мерил под колко волта престава да работи. Но факт е че индикатора на батерията показва пълно и при презареждащата се DURACELL _________________ ако те хване тока - хвани го и ти! |
|
|
 |
stan73 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 14:59 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | При устройствата изчислени за една батерия от 1.5V може да има само проблем това, че по принцип напрежението на акумулаторната батерия е по-ниско и оттам измерването ще показва полупразна батерия. Също така устройството ще работи по-малко време от колкото с обикновена батерия - времето посочено в спецификациите - алкалните батерии са с по-голям капацитет, но при всички положения ако ти върши работа е по-добре да го ползваш с акумулаторни батерии пък и все ще изкара един ден докато се наложи да я заредиш отново. |
С NICD наистина ще работи по-малко, но с качествени NIMH акумулатори и добро зарядно устр. има голяма вероятност да откара повече, отколкото с качествена алкална батерия ("Sanyo" имат доста изследвания на тази тема).
@Tisho: Ако решиш да ползваш NIMH акумулатори, препоръчително е да се използва автоматично интелигентно зарядно устройство с независими канали и разряд преди заряда. Имам такова "Ataba AT-998" http://akku.com.ua/ - много съм доволен, но не е особено подходящо за NICD (иначе за NIMH е супер (на теория и за NICD, но само на теория)).
Има и алакални акумулатори "Alcava" (виждал съм ги в Конрад), те дават по-високо напрежение - 1,5V но са доста скъпи, там имаше и специални зарядни устройства за тях.
http://www.alcava.it/english/alcava.htm |
|
|
 |
|