|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Тузу Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 19:07 Заглавие: потенциометри спешно помогнете |
|
|
| Здравеите на всички.Имам малък проблем.някои мойе ли да ми каже какав потенциометър да вържа на изходите на усилвател за да реголирам всяка колона по отделно.Усилвателя ми е 4 х 30.а също така имам и проблем с колоните.Средите и пи6тялките ми гълтат много мощност и не остаа за басовете има филтер 3 лентов.искам да варжа потенциометри и на тях за да ги реголирам.Както на руските колони "Амфитон".мерси предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 19:18 Заглавие: |
|
|
Потенциометъра се вързва на входа. На изхода не е нормално решение, а някво извратено. На левия крак ( гледан потенциометъра отпред ) вързваш маса, на средния изходен сигнал, на десния - входен сигнал. Добре е да използваш потенциометри с прилично голямо съпротивление - примерно 100 килоома. А тва за средите и пищялките че гълтали много мощност и не оставал за баса - нещо си в голяма грешка. По скоро усилвателя ти има висока долна честотна граница и възпроизвежда ниските честоти по-слабо.
Ако средите/високите гълтат много мощност те ще поемат товар в честотен диапазон за който не са правени, ще се претоварват и ще исгорят лесно. Може би басовият ти говорител е с ниска чуствителност, лошо сметнат филтър или кутиите са кофти изпълнение. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 11:43 Заглавие: |
|
|
То едва ли е сметнато нещо. Като гледам май всичко си е купувал на парче от магазина, и после ги е сбрал.
Ако колоните са сбирщайн и са с различни чувствителности различните говорители, ще трябва да използваш тонкоректор, и то по възможност с повечко канали, за да компенсираш. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|