Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля помогнете за DVD ELITE PV370
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:07    Заглавие: Моля помогнете за DVD ELITE PV370 Отговорете с цитат

Здравеите проблема е следния при пренасяне от хола в спалнята двд-то започна да дава ядове при четене на divX филмчета. в първия момент реших нещо да се е разместило или де да знам хванах го и го обърнах през глава без резки движения и се оправи , но при следващото включване пак запече , аз пак го преобърнах и то пак се оправи и така два три пъти, след това и това спря да помага, но открих друк начин - слагам двд диск изчита се без проблем и след това докато не го изгася чете дискове на пушка, и така 2 месеца ,а все пак двд-то е в гаранция и днес реших да им го занеса на тия от елит да си го коригират но уви явно от друсането дотам се е закрепило и там станах за смях двд-то чете всякакви дискове гасих го пусках го но уви.Сега си го връщам в къщи, тегля една маина на гаранцията и го отварям, но първо искам да се посъветвам ако сте срещали подобно нещо да ме опътите, все си мисля че не е от оптиката защото почне ли да чете чете всичко направо изпадм в шах Confused
Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:32    Заглавие: Re: Моля помогнете за DVD ELITE PV370 Отговорете с цитат

Продухай го може да е прашасало Wink Laughing

Но го отвори когато вече нацяло спре да чете дисковете.Може проблема да е софтуерен.
Върнете се в началото
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:10    Заглавие: Re: Моля помогнете за DVD ELITE PV370 Отговорете с цитат

valioman написа:
Продухай го може да е прашасало Wink Laughing

Но го отвори когато вече нацяло спре да чете дисковете.Може проблема да е софтуерен.

valioman е прав, проблемът може да се окаже софтуерен, изчакай докато му мине гаранцията и тогава отваряй! при мен имам 7-8 елитчета с "умрели" флашове! Докато върви и е в гаранция не пипай! Very Happy Laughing
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 19:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Шпиндел мотора създава проблеми.Моя съвет е не го отваряй .Проблема ще се задълбочи и ще показва дефекта все по често и ще ти признаят гаранцията ,но и колегите нищо не могат да направят. Моторчето работи в динамичен режим и колектора бързо се износва.Това се отнася и за моторчето което поиционира оптиката и там има проблеми.
Върнете се в началото
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, което може да пооправи нещата е малко масло на втулката на шпиндела, ама много малко и да се стече хубаво вътре, че като развърти да не оклепа оптиката. За целта използвам медицинска спринцовка и силиконово масло. Ако можеш да бръкнеш без да отваряш капака добре... Предполагам си наясно за какво ти говоря - в противен случай по-добре не пипай, че ще осереш нещата.

Моят съвет е, също, да не прекратяваш гаранцията!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 10:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютно съм против смазването на мотори и механизми с месингови или синтеровани втулки,практиката показва,че това се оказва зле на бъдещето им,освен това машината е нова и едва ли е въртяла до безумие,просто нещо е недоизклатено при сборката.Най добре е да помолиш техниците в сервиза да погледнат какво става...
Върнете се в началото
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 16:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми какво да ви кажа аз веднъж го отворих да го разгледам (няма лепенки и така нататък) всичко изглежда супер вътре интересното е че преди не се чуваше никакъв звук когато изчиташе диска а после когато взе да дава ядове почна да вади много гадни звуци докато се опитва да разбере какъв е диска явно наистина има проблем с позиционирането на оптиката. вчера като го закарах в къщи и беше много добре не върна нито един диск и то без да слагам двд-та и тем подобни явно при транспорта се е наместило каквото трябва, въпроса е докога. лошото е че гаранцията важи само ако се прати един отрязък от нея на сервиза за да го зачислят което аз не съм направил понеже си го взех от метро и никой нищо не ми е казал а аз пък изобщо не съм чел, така че май нямам гаранция Rolling Eyes пък и тя изтича януари месец. а въпросния Шпиндел мотора дали се продава или върви заедно с цялата оптика и колко ли струва
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Производството е масово икономисват се благородни метали и от там идват и проблемите, а и колекторните мотори не са много подходящи за DVD, така че това че е ново не му пречи да се скапе.
Върнете се в началото
DICHI
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: VRACA

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е 00% шпиндел мотора
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Е добре, ама това е форум, ако знаеш къде е проблема какво пречи да споделиш?Повечето от вас имат сервизна информация и питат само ако закъсат ако това е начин да се участва във форума аз ще се откажа.,
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети