| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:07 Заглавие: Моля помогнете за DVD ELITE PV370 |
|
|
Здравеите проблема е следния при пренасяне от хола в спалнята двд-то започна да дава ядове при четене на divX филмчета. в първия момент реших нещо да се е разместило или де да знам хванах го и го обърнах през глава без резки движения и се оправи , но при следващото включване пак запече , аз пак го преобърнах и то пак се оправи и така два три пъти, след това и това спря да помага, но открих друк начин - слагам двд диск изчита се без проблем и след това докато не го изгася чете дискове на пушка, и така 2 месеца ,а все пак двд-то е в гаранция и днес реших да им го занеса на тия от елит да си го коригират но уви явно от друсането дотам се е закрепило и там станах за смях двд-то чете всякакви дискове гасих го пусках го но уви.Сега си го връщам в къщи, тегля една маина на гаранцията и го отварям, но първо искам да се посъветвам ако сте срещали подобно нещо да ме опътите, все си мисля че не е от оптиката защото почне ли да чете чете всичко направо изпадм в шах
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:32 Заглавие: Re: Моля помогнете за DVD ELITE PV370 |
|
|
Продухай го може да е прашасало
Но го отвори когато вече нацяло спре да чете дисковете.Може проблема да е софтуерен. |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:10 Заглавие: Re: Моля помогнете за DVD ELITE PV370 |
|
|
| valioman написа: | Продухай го може да е прашасало
Но го отвори когато вече нацяло спре да чете дисковете.Може проблема да е софтуерен. |
valioman е прав, проблемът може да се окаже софтуерен, изчакай докато му мине гаранцията и тогава отваряй! при мен имам 7-8 елитчета с "умрели" флашове! Докато върви и е в гаранция не пипай!  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 19:24 Заглавие: |
|
|
| Шпиндел мотора създава проблеми.Моя съвет е не го отваряй .Проблема ще се задълбочи и ще показва дефекта все по често и ще ти признаят гаранцията ,но и колегите нищо не могат да направят. Моторчето работи в динамичен режим и колектора бързо се износва.Това се отнася и за моторчето което поиционира оптиката и там има проблеми. |
|
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 23:27 Заглавие: |
|
|
Това, което може да пооправи нещата е малко масло на втулката на шпиндела, ама много малко и да се стече хубаво вътре, че като развърти да не оклепа оптиката. За целта използвам медицинска спринцовка и силиконово масло. Ако можеш да бръкнеш без да отваряш капака добре... Предполагам си наясно за какво ти говоря - в противен случай по-добре не пипай, че ще осереш нещата.
Моят съвет е, също, да не прекратяваш гаранцията!!! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 10:12 Заглавие: |
|
|
| Абсолютно съм против смазването на мотори и механизми с месингови или синтеровани втулки,практиката показва,че това се оказва зле на бъдещето им,освен това машината е нова и едва ли е въртяла до безумие,просто нещо е недоизклатено при сборката.Най добре е да помолиш техниците в сервиза да погледнат какво става... |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 16:12 Заглавие: |
|
|
Ми какво да ви кажа аз веднъж го отворих да го разгледам (няма лепенки и така нататък) всичко изглежда супер вътре интересното е че преди не се чуваше никакъв звук когато изчиташе диска а после когато взе да дава ядове почна да вади много гадни звуци докато се опитва да разбере какъв е диска явно наистина има проблем с позиционирането на оптиката. вчера като го закарах в къщи и беше много добре не върна нито един диск и то без да слагам двд-та и тем подобни явно при транспорта се е наместило каквото трябва, въпроса е докога. лошото е че гаранцията важи само ако се прати един отрязък от нея на сервиза за да го зачислят което аз не съм направил понеже си го взех от метро и никой нищо не ми е казал а аз пък изобщо не съм чел, така че май нямам гаранция пък и тя изтича януари месец. а въпросния Шпиндел мотора дали се продава или върви заедно с цялата оптика и колко ли струва |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
| Производството е масово икономисват се благородни метали и от там идват и проблемите, а и колекторните мотори не са много подходящи за DVD, така че това че е ново не му пречи да се скапе. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 19:23 Заглавие: |
|
|
| Това е 00% шпиндел мотора |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
| Е добре, ама това е форум, ако знаеш къде е проблема какво пречи да споделиш?Повечето от вас имат сервизна информация и питат само ако закъсат ако това е начин да се участва във форума аз ще се откажа., |
|
|
 |
|