| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Рътю Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 8:01 Заглавие: Свързване на контакт |
|
|
Някой може ли да ми каже при свързване на нов контакт в стената има ли значение от коя страна се свързва фазата отляво или отдясно и от коя - нулата. Има ли някакъв стандарт  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 8:22 Заглавие: |
|
|
В BG няма такъв стандарт.
Важното е нулата да е и на "пластинките". |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 9:29 Заглавие: |
|
|
| Колкото и странно да звучи, стандарт има и той е свързан с безопастноста. Фазата е от ляво и на по-тъмния проводник. Тук има разминаване с електрониката, където масата обикновенно е черна. По тоя повод се сещам, едно време в Кореком бяха пуснали един модел автокасетофони на който червения беше маса, а черния + и всички, които не бяха монтирани от хора с опит, минаха през сервиза. |
|
|
 |
рътю Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 16:56 Заглавие: |
|
|
все пак не ми стана ясно има ли някъде черно на бяло написано как се свързва контакта към инсталацията  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:07 Заглавие: |
|
|
| Нещата са токова умотани за момента,че и комисията по прилагане на БДС в момента не може да ти каже,затова RC ти го каза:намери нулата и гледай пластинките,които стискат щепсела да са на нея,а клемите-коя как ти е удобно... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 21:42 Заглавие: |
|
|
| рътю написа: | все пак не ми стана ясно има ли някъде черно на бяло написано как се свързва контакта към инсталацията  |
Извинявай, ама само да ти доказвам няма да се върна 20 години назад и да се ровя по книгите, като пред изпит. А пък като не вярваш защо задаваш въпроси, ами не си го свържеш както ти е кеф, дори и някои електротехници правят така, наскоро в офиса открих един контакт, на който фазата беше свързана към заземителните клеми. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 21:48 Заглавие: Ето нагледно |
|
|
 |
|
|
 |
рътю Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 16:10 Заглавие: свързване на контакт |
|
|
| питам подробно защото като вземеш един щепсел от Англия от дясно е фазата а отляво нулата и не могат да се обръщат като нашите и е точно обратното на това което ми рисувате както разбирам на фантазия |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 16:43 Заглавие: Re: свързване на контакт |
|
|
| рътю написа: | | питам подробно защото като вземеш един щепсел от Англия от дясно е фазата а отляво нулата и не могат да се обръщат като нашите и е точно обратното на това което ми рисувате както разбирам на фантазия |
Ръткоо, ако си забелязал"английските" щепсъли не могат да се обръщат, докато нашите тип "шуко" могат, затова свържи по схемата на
eler, и не питай повече , че ме напушва на смях!
Ай успех!!! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 22:27 Заглавие: |
|
|
Англичаните има още мнооого да ни дишат прахта по пътя на монофазното електрозахранване на битовите консуматори! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
|