| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 4:52 Заглавие: Уптравление на RC модели - Предавател |
|
|
Здравейте! Интересувам се за дължината на импулса на радиоуправленията за модели по-точно за за импулса за попраоционалните рулеви машинки. До колкото разбрах дължината варира от 1mS до 2ms,но не съм сигурен.Решил съм да си направя кодер за предавател, та затова питам - не че не продават готови но е интересно все пак  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 7:16 Заглавие: |
|
|
При пропорционалното управление ситуацията е горе долу следната:
От предавателя се излъчва една постоянна честота но с различен коефицент на запълване.Той варира от 10-70,80 процента в зависимост от положението на лоста за управление.Самата машинка се ръководи попоследния постъпил импулс като се стреми да го изравни със импулса от своя собствен генератор като при това мени своето положение.В нея има обратна връзка която е свързана с положението на рулевата машинка.Тоест импулса на генератора в рулевата машинка мени своя коефициент на запълване по същия начин както предавателя , и се стреми собствения импулс и този който е приет да са с еднаква продължителност. Честотата е различна кварцово стабилизирана като двата кварца , на предвателя и рулевата машинка са еднакви. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 8:01 Заглавие: Рулева машимка |
|
|
Това меи е ясно, интерсува ме продължителността на импулса, задаващ полойението на машинката, защото искам да бъде стандартен (да може да се използват фабрични машинки). За стабилността на импулса нямам проблеми - използвам PIC със кварцов резононатор и мога да варирам със стъпка от 10uS. _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 9:07 Заглавие: |
|
|
| Импулса е от 1 до 2 ms . В средно положение на лоста е 1.5 ms .Във всички предаватели обаче има и тримери за точна донастройка на нулевото положение . В един пакет има 10 импулса , а след тях пауза от около 20 - 30 ms ( в последното не съм много сигурен , но ще проверя ) |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 9:46 Заглавие: Предавател - импулси |
|
|
Много благодаря за информацията! Предполагам че 10-те импулса в пакета са за различните канали - в случая 10, за донастройката не е проблем - използвам аналоговите входове на прцесора, освен това на мен ми трябват за сега само 2 канала (попроционални).До края на седмицата ще бъда готов със схемата и софта и ако някой има желание мога да му ги пратя. Не че няма готови такива - основните причини са две - финансовата и тъй наречената "краста"  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
bandit Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2004 19:13 Заглавие: серво |
|
|
| погледни този саит http://lytnev.newmail.ru/ ще намериш отговори на някои от въпросите си а тук ще намериш наи качественият приемник правен някога www.rcdesign.ru |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2004 20:38 Заглавие: RC ПРИЕМНИК |
|
|
Благодаря за линковете. Рзабрах за времената за рулевите машинки.
Между другото в Конрад имат рулеви машинки по 5 ЕВРО - с ДДС-то става към 15 лева - не са толкова лоши,колкото си мислех -. _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
|