|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evdokimov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 20:56 Заглавие: самсунг |
|
|
| Търся схема на Samsung MAX-N55. Проблема е в оптиката за чейнджъра. Нямам много опит в ремонта,но ми казаха,че оптиката(лазера) старее и че трябва да се вдигне тока през диода. Има потенциометър ,който съм въртял в различни посоки,но ефекта е нулев.Когато иска чете. Окото е почистено. Къде мога да намеря схема за уредбата,защото се съмнявам,че има някой електролит,който е изсъхнал. Личните ми наблюдения са ,че им са калпави електролитите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 21:00 Заглавие: Re: самсунг |
|
|
| evdokimov написа: | | ...Има потенциометър ,който съм въртял в различни посоки,но ефекта е нулев.... |
След тези действия почти е сигурно, че не ти трябва схема, а нова оптика. |
|
|
 |
evdokimov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 21:07 Заглавие: дали |
|
|
| Защо да е нужна нова оптика? Общо взето се държи по един и съши начин. Работи да кажем 1 час,а след това вече се чуди дали да прочете или не,затова си мисля ,че има някаква температурна зависимост, а това ме навежда на мисълта за електролит. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|