|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 19:41 Заглавие: Програмиране на PIC-ове на C |
|
|
| Някой да може да ми даде уроци за програмиране на PIC-ове на C и компилатор за програмите. Нали C-то е по-лесно от асемблер? Поне кодовете са по-къси. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ToHu Гост
|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 9:03 Заглавие: |
|
|
| Хм, компилатор има тук free.data.bg/tohu , виж директория CCS, но уроци ... трудна работа. А за това кое е по лесно, не знаеш ли asm само със С няма да минеш ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 9:51 Заглавие: |
|
|
| да, знам горе-долу ASM, но знам и С ного добре и затова искам да ги комбинирам. знам че това С не е същото като BORLANDC, но ще се оправя. Изтеглих си този CCS(PICC), ама ми е малко сложен(все пак съм на 16г.). Ти как го научи това С, не си ли чел някакви уроци. То така само на става. Трябва ми основата, а после ще се оправя. Намери някакви уроци, моля ти се. |
|
|
 |
ToHu Гост
|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 19:06 Заглавие: |
|
|
| Ами ако знаеш С няма никаква разлика, С-то си е същото,може да има разлика в някои оператори, някои да ги има, други да ги няма. Аз преди това С не знаех, писал съм на бейсик и паскал. Ако пишеш на С проблем нямаш, самият компилатор си има wizardкойто ще ти направи всички настройки по процесора, само трябва да отговарян ша въпросите му, после за теб остава да си напишеш самата програма. С писане се учи, няма друг начин. Въпросът е че писането за ЕМК е не само софтуер но и хардуер, трябва да познаваш архитектурата и възможностите и, също и нейните особенности, знаеш ли как работи чипът няма да имаш никакъв проблем. Започни с прости неща, да мигаш някой светодиод или др. подобни .... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 19:41 Заглавие: |
|
|
| ми да, това със светодиодът съм го правил. ама за по-трудно неща ми е все още трудно, нали ме разбираш, сигурно и ти си бил така в началото, нали? сега трябва да се стегна да уча, щото е края на уч. год., но лятото ще се хвана с тези чипове и ще видим какво ще стане. а за ASM мен по ме кефи, ама чух че С-то било по-лесно и затова сега съм се хванал с него. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|