| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 16:37 Заглавие: Помогнете ми за TDA 2020 |
|
|
Помогнете ми ...тарся схема и характерсистики...имам 2 чипа и искам да ги вържа последователно, но за кола ....кажете ми дали става и дали има възможност...
http://www.alldatasheet.com в този адрес излиза... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 18:21 Заглавие: Re: Помогнете ми за TDA 2020 |
|
|
| Anonymous написа: | | имам 2 чипа и искам да ги вържа последователно |
искаш да кажеш в мостово. като ми остане свободно време мога да ти нарисувам схема. _________________ home studio |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
така е ако държиш на серията по добре пробвай с TDA2030  _________________ home studio |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 20:36 Заглавие: |
|
|
А бе спомням си,че имаше начин да се подкарат с еднополярно захранване,но не си струва.Има достстъчно схеми от този клас,които са далеч по-непретенциозни и по-добри.ТDA2020 е схемно решение отпреди 30 години,а може би и повече.ТА 8210,8220,8221 и схеми от серията НА на NITACHI биха свършили много по-добра работа. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 22:52 Заглавие: |
|
|
ТДА /МДА 2020 си вади доста приличен звук не е кой знае какво но не и за радиоточка.
Имам 2 усилвателя с тази схема единият е с някви по увъртяни обратни връзки и разните му подобрения и свири доста добре. За монополярно + мостово малко трудно да стане пък и тези 12В са малко . 1 ТДА 2005 мостово ще свири по добре при тези условия и по евтино ще изезе |
|
|
 |
гост Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 4:37 Заглавие: 2020 |
|
|
2020 е много добра, въпреки възраста си, но има и недостатъци.
+++ на порядък по-малки изкривявания и хармоници, за шума не е вярно, че е голям - като на другите посочени е. 20w Pизх. също е добре.
По-високи възпроизвеждани честоти.
- - - По-вече навесни елементи, по-неудобен корпус, неудобна за елементарни решения.
Двуполярното захранване и високото напрежение не са недостатъци, имат си предимствата, от там идва качеството в голяма степен - няма проникване на брум на входа, т.е. по-добро отношение сигнал-шум,
по добро демпване динамоефекта на мембраната на в.г., възможност с
минимално усложнение да се постигне още по-добро качество. Но определено не си струва да я слагаш в автомобил. В настолно решение
не е проблем да достигнеш 90 Дб с.ш. с нея, но с метода който имам в
предвид е под въпрос смисъла от използването и - по-добре операционен усилвател + дискретни елементи така се достигат над 100 Дб сигнал-шум. |
|
|
 |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 20:12 Заглавие: |
|
|
Колега направи си с TDA1558Q няма да сажаляваш.Тя е 4 канала и се връзва мостово доста е добра и мощна за 12v. Почти няма елементи.Схемата я има навсякаде. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
|