Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете ми за TDA 2020

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2005 16:37    Заглавие: Помогнете ми за TDA 2020 Отговорете с цитат

Помогнете ми ...тарся схема и характерсистики...имам 2 чипа и искам да ги вържа последователно, но за кола ....кажете ми дали става и дали има възможност...

http://www.alldatasheet.com в този адрес излиза...
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2005 18:21    Заглавие: Re: Помогнете ми за TDA 2020 Отговорете с цитат

Anonymous написа:
имам 2 чипа и искам да ги вържа последователно

искаш да кажеш в мостово. като ми остане свободно време мога да ти нарисувам схема.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2005 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Този чип е толкова шумен и крив,че става за радиоточка само и освен това 12 волта са му твърде малко за да го ползваш в кола.На всичкото отгоре трябва да е и двуполярно и има купища външни елементи.В дейташиита е дадена схема за мостово свързване....
http://pdf.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25042/STMICROELECTRONICS/TDA2020.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2005 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

така е Very Happy ако държиш на серията по добре пробвай с TDA2030 Wink Very Happy
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2005 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

А бе спомням си,че имаше начин да се подкарат с еднополярно захранване,но не си струва.Има достстъчно схеми от този клас,които са далеч по-непретенциозни и по-добри.ТDA2020 е схемно решение отпреди 30 години,а може би и повече.ТА 8210,8220,8221 и схеми от серията НА на NITACHI биха свършили много по-добра работа.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2005 22:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ТДА /МДА 2020 си вади доста приличен звук не е кой знае какво но не и за радиоточка. Very Happy
Имам 2 усилвателя с тази схема единият е с някви по увъртяни обратни връзки и разните му подобрения и свири доста добре. За монополярно + мостово малко трудно да стане пък и тези 12В са малко . 1 ТДА 2005 мостово ще свири по добре при тези условия и по евтино ще изезе
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
гост
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 4:37    Заглавие: 2020 Отговорете с цитат

2020 е много добра, въпреки възраста си, но има и недостатъци.
+++ на порядък по-малки изкривявания и хармоници, за шума не е вярно, че е голям - като на другите посочени е. 20w Pизх. също е добре.
По-високи възпроизвеждани честоти.
- - - По-вече навесни елементи, по-неудобен корпус, неудобна за елементарни решения.
Двуполярното захранване и високото напрежение не са недостатъци, имат си предимствата, от там идва качеството в голяма степен - няма проникване на брум на входа, т.е. по-добро отношение сигнал-шум,
по добро демпване динамоефекта на мембраната на в.г., възможност с
минимално усложнение да се постигне още по-добро качество. Но определено не си струва да я слагаш в автомобил. В настолно решение
не е проблем да достигнеш 90 Дб с.ш. с нея, но с метода който имам в
предвид е под въпрос смисъла от използването и - по-добре операционен усилвател + дискретни елементи така се достигат над 100 Дб сигнал-шум.
Върнете се в началото
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Окт 26, 2005 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега направи си с TDA1558Q няма да сажаляваш.Тя е 4 канала и се връзва мостово доста е добра и мощна за 12v. Почти няма елементи.Схемата я има навсякаде.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети