| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 18:04 Заглавие: пералня indesit - платка за управление |
|
|
може би мястото на темата не е тук, но...
перялнята е на 5-6г. вече. Възникна проблем - върти си двигателя на бавни обороти и когато трябва да ги увеличи се затормозява нещо и като че ли прескача - не може да завърти мотора и може би има някаква защита ли, не знам, но се изключва, почва пак на бавни обороти да върти и пак се опитва да засили и пак прескача. Майсторите каза че не знаят от какво може да е - искат нова платка да вземаме, а те били към 80-100лв. Въпроса ми е какво може да й има, че да прави така (на платката). иначе пералнята си развърта леви-десни, ама нещо не е наред. на чипа пише
ELDO-14
9942K3006
smd 28 пина, стъпка 1,27мм.
Благодаря!
Последната промяна е направена от elektronchika на Вто Окт 25, 2005 19:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jijo_m Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 18:29 Заглавие: |
|
|
Според мене някое реле от превключващите намотките на статора се е повредило. За да се товари така мотора на това мнение ме навежда. Процесора следи импулсите от тахогенератора и го изключва като не може да набере оборотите.
Поздрави на всички. |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 19:39 Заглавие: |
|
|
Напиши модела на пералнята и обозначенията на алуминиевия капак на платката. _________________ Всяко ново е отдавна забравено старо |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 19:53 Заглавие: |
|
|
Indesit WG835TX
на алуминиевата плочка на платката пише:
5520-1000RPM/U
220/240V
50/60Hz
01/00 S-0355150
REMCO - 5525
консумация - клас B, но това едва ли е от важност сега. |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 20:37 Заглавие: |
|
|
техника, който дойде, провери четките - добре са, а също смени и симистора. утре май ще идва негов по-знаещ колега, дано да я оправят, защото от перални не разбирам  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 21:03 Заглавие: |
|
|
Май трябва да се сменя не платката,а мотора.Ако проблема не е в кабелите или в тахогенератора. _________________ Всяко ново е отдавна забравено старо |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 21:10 Заглавие: |
|
|
аз си мисля за този тахогенератор, но нито го знам как изглежда, нито къде точно трябва да е. е, поне знам как работи ще видя какво ще кажат утре майсторите и после пак ще пиша. все пак благодаря за насоките. |
|
|
 |
nebelservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 7:23 Заглавие: |
|
|
Тахогенератора се намира на самия мотор (индезитите най-често са с мотори INDESCO ), бобинка със съпротивление 170 ома, но когато е прекъснал и платкате не го "вижда" въобще няма управление, т.е. мотора не върти и на бавни и на бързи обороти. Трябва да се измерят много търпеливо намотките на ротора, между всеки две съседни ламели на колектора ( съпротивление 2.5 ома ) и ако има отклонение в това показание дори между една двойка, тръабва да се пранавива ротор, или да се смени мотора. _________________ ::: Консултации и ремонти на перални ::: Климатици.ком ::: Статии за климатизация |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 19:53 Заглавие: |
|
|
| майсторите се отказаха да я правят. утре ще меря двойките намотки на мотора, но да питам нещо - съпротивлението 2,5 ома или колкото и да е не трябва ли да се мери м/у срещуположните полюси на ротора? защото аз останах с впечатление че трябва да се мери м/у съседните... |
|
|
 |
|